Het zijn wereldwijd rumoerige tijden, maar biedt dat juist voor de crypto-investeerder uitkomst? In deze blog neem ik, Jacco van den Brink van Financieel Vrije Vent, je mee op mijn FIRE-reis, vertel ik over de noodzaak kansen te spreiden en bespreek ik de reden dat juist cryptobeleggers de mindset hebben zich te wapenen tegen een crisis en een oorlog.

Veel belangrijke lessen in een hoog tempo

Starten met crypto is als je eerste autorijles waarbij de leraar jou laat instappen in een racewagen tijdens de formule 1 in een race op Monaco. Een ding is zeker, jij gaat hard botsen! Blijf je daarna echter gedisciplineerd zitten, dan ga je leren op hoge snelheid geld te verdienen.

Op weg naar FIRE ben ik in alle denkbare beleggingen gestapt. Nergens werd ik zo snel met de lessen van het beleggen om de oren geslagen als bij crypto. Hebzucht en angst beheersen, tijdig fouten en verlies accepteren, het tegenovergestelde durven doen dan wat de massa roept, eigen onderzoek doen en – hoewel dit ten koste gaat van een hoger rendement – je winsten uit hoge-risico-projecten omzetten naar veilige locaties om ze daar te herbeleggen.  

Clichés die iedere belegger kent maar die je het best leert door ze te ervaren. Op de beurs en in het vastgoed werd ik er af en toe mee geconfronteerd. Bij crypto kreeg ik de lessen binnen een maand allemaal en meerdere keren op mijn bord. Als jij ambitieus start met beleggen in crypto heb je twee opties:

In korte tijd een ijzeren beleggersdiscipline opbouwen.
Gedesoriënteerd en ontmoedigd ermee stoppen

Waar kun je als belegger nog in investeren?

Of het nu om vastgoed, aandelen of zelfs edelmetalen gaat. Door de coronacrisis en oorlog weet niemand meer goed waarin zijn verdiende geld te beleggen. Door banken en overheden is er zoveel geld bijgedrukt dat alles waarin beleggers gewend waren te beleggen, erg duur is geworden en daarmee een risico geworden. Er is veel geld verdiend maar met een oorlog en naderende crisis, weten weinig van de vele beleggers die ik spreek nog waar dit geld nu te investeren.

Waarom crypto een oplossing is

Crypto kan om meerdere redenen een oplossing zijn. Zoals geschreven maakt beleggen er in je snel ervaren en stressbestendig. Iets dat de komende tijd noodzakelijk zal zijn. De groeiverwachting van veel projecten in crypto zijn, anders dan bij veel beleggingen, heel groot en kan dus weerstand bieden tegen de inflatie. Wel zou ik breder kijken dan alleen Bitcoin waar veel mensen zich op focussen. Onder andere de invoering van WEB3 is een niet te onderschatten ontwikkeling die mits je projecten goed onderzoek extreem grote kansen gaat bieden! Hier meer over web3 

Leer meer over de weg naar financiële vrijheid

Wil je meer lezen over beleggen, financiële vrijheid en FIRE? Bekijk dan onze website en volg me op Instagram.

Ben je geïnteresseerd in een FIRE-masterclass en wil je leren beleggen met minder stress, waardoor je meer tijd over hebt? In onze FIRE-masterclass helpen we je aan kennis die je nodig hebt voor een plan naar financiële vrijheid. Gebruik bij het aanmelden kortingscode CRYPTOINSIDERS voor €25 korting.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.