De oprichter van PAC Protocol en Amerikaanse politicus, David Gokhstein, acht de kans aanwezig dat de koers van Shiba Inu (SHIB) in de toekomst een mooie stijging kan laten zien. Op dit moment wordt de altcoin verhandeld voor $0.00002598, maar het is volgens Gokhstein niet uitgesloten dat de prijs van SHIB de $0.001 zal bereiken.

SHIB koers

Op sociale media laat het SHIB army, ofwel de Shiba Inu gemeenschap, veelvuldig van zich horen. Veelal worden de meest gekke voorspellingen gedaan voor de koers van de meme-coin. Veel van deze voorspellingen staan volgens analisten echter totaal los van de realiteit.

Een van de meest gehoorde voorspellingen is dat SHIB vroeg of laat de $1 zal bereiken. Volgens Gokhstein is dit echter heel erg onwaarschijnlijk. Hij ziet het wel gebeuren dat de koers op een gegeven moment de $0,001 kan aantikken. In dit scenario zou de koers van SHIB nog met een factor x38 moeten stijgen.

I don’t believe $SHIB will hit $1, but I can see it touching $0.001.

My personal opinion.

I’ll take it.

— David Gokhshtein (@davidgokhshtein) April 13, 2022

Een prijs van $1 gaat echter nog een stuk verder. Het valt al te betwijfelen of Shiba Inu nog in staat is om tot de $0,001 te stijgen, maar de benodigdheden voor een stijging tot de $1 zijn simpelweg te gek voor woorden. Dat zou namelijk betekenen dat SHIB met een factor x38.491 moet stijgen. In dat geval zou de marktkapitalisatie van Shiba Inu bijna $550 biljoen zijn. De gehele cryptomarkt, dus alle cryptocurrencies bij elkaar, zijn op dit moment bijna $1,9 biljoen waard. Hoe je het wendt of keert, een stijging naar $1 is onmogelijk voor SHIB. 

Kritiek op Gokhsteins shiba inu prijsvoorspelling

Toch kreeg Gokhstein vanuit de Shiba gemeenschap een behoorlijk lading kritiek over zich heen. Veel fans van de meme-coin hadden geen boodschap aan de ‘negatieve’ voorspelling van Gokhstein. Volgens veel Shiba Inu investeerders maakt het burning mechanisme van het project het namelijk wel degelijk mogelijk dat Shiba Inu de $1 gaat bereiken. Hoewel het burning mechanisme het makkelijker maakt om een hogere prijs per token te halen, is een prijs van $1 nog altijd een haast onmogelijke opgave.

Uiteraard is het onmogelijk om precies te voorspellen wat de koers van een cryptocurrency in de toekomst gaat doen. Het is zeker mogelijk dat SHIB in de toekomst nog astronomisch kan stijgen. Crypto investeerders doen er echter goed aan om wel in het achterhoofd te houden dat sommige positieve voorspellingen wellicht een stapje te ver gaan.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.