Trung Nguyen, medeoprichter van Sky Mavis: de studio achter het Axie Infinity spel, heeft $3 miljoen in crypto verplaatst. Hier is ophef over gekomen aangezien zij dit hebben gedaan net voordat ze een hack van $540 miljoen bekend hebben gemaakt.

Volgens Bloomberg zou Nguyen dit geld hebben verplaatst om in ieder geval een deel van de gesloten activa veilig te stellen. Dit geld wisten ze nog net te verplaatsen voordat de hack bekend werd gemaakt.

Kalie Moore, een woordvoerder van Sky Mavis, gaf aan dat deze zet nodig was om te voorkomen dat short-sellers voor te zijn.

Opvallende crypto transacties van de CEO

De activa die Nguyen heeft verplaatst zijn in veel verschillende transacties vanuit meerdere verschillende wallets gedaan. Veel van deze transacties zijn naar de wallets van gecentraliseerde exchanges gestuurd, zoals Binance, kort na de hack. Echter viel het op dat een van deze wallets in beheer van de Sky Mavis CEO was.

Hierdoor begon iedereen direct te speculeren waarvoor de transactie naar de privé wallet van de CEO voor was. Nguyen is uiteindelijk ook nog beschuldigd van insider trading. Hier zou de CEO voordat het slechte nieuws uit zou komen nog snel gebruik willen maken van de hoge koers voor de token.

Reactie van Nguyen op de beschuldigingen

Uiteindelijk reageerde de Nguyen op deze beschuldigingen. Op zijn Twitter gaf hij aan dat het verhaal rondom insider trading onzin was. Over de overboeking van $3 miljoen had hij ook wat te zeggen. Nguyen bevestigde het verhaal van Moore en gaf aan dat het enkel bedoeld was om AXS short sellers voor te kunnen zijn.

As many of you know, I prefer to operate behind the scenes, but there is a story that dropped today that I want to address with the community, personally.

— Trung Nguyen (@trungfinity) July 28, 2022

Nguyen gaf daarna aan dat het team zelfs $7,5 miljoen uit de Axie multi-sig wallet heeft verplaatst naar Ronin Network om de effecten van de hack te dempen.

Trung Nguyen benadrukte nogmaals dat de beschuldigingen over inder trading ‘ongegrond en vals’ zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.