Ava Labs, de ontwikkelaar van het populaire Avalanche (AVAX) netwerk, is naar verluidt van plan om maar liefst $350 miljoen op te halen in een nieuwe financieringsronde.

Het bedrijf zou dan een geschatte waarde van maar liefst $5,25 miljard hebben, meldt persbureau Bloomberg op 14 april:

Ava Labs, the lead developer of the Avalanche blockchain, is raising new funds that could make it one of world’s the most highly valued crypto startups. https://t.co/lx1hk9sVdE

— Bloomberg Markets (@markets) April 14, 2022

Bloomberg citeert anonieme bronnen die melden dat oprichter Emin Gun Sirer van plan is om het enorme bedrag op te halen. Het is nieuws is echter nog niet door Ava Labs bevestigd.

Met deze waardering zou het bedrijf uit New York een van de meeste waardevolle crypto-startups ter wereld zijn. Het loopt dan nog wel achter op Polygon (MATIC), die onlangs een waardering van maar liefst $20 miljard ontving.

Avalanche blijft hard groeien

Avalanche lanceerde in september 2020 als een van de vele “Ethereum (ETH) killers” op de markt. Het netwerk groeide net als vergelijkbare concurrenten als Solana (SOL) het afgelopen jaar zeer hard. Inmiddels draaien meer dan 250 decentralized apps (dApps) op het netwerk, waarvan velen gericht zijn op decentralized finance (DeFi).

AVAX lanceerde met een prijs van ongeveer $5 en bereikte een jaar later een all-time high (ATH) van $145, een stijging van 2.800% in ongeveer 14 maanden. Sindsdien is de AVAX prijs echter met 45% gedaald, maar voor de meeste crypto is dat zelfs meer. AVAX is vandaag onder de top 10 grootste crypto de hardste stijger. De prijs komt op $80,3 op het moment van schrijven uit en staat daarmee 4,7% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Avalanche kondigde een maand geleden nog de ‘Avalanche Multiverse’ aan. Het gaat om een incentiveprogramma van maar liefst $290 miljoen om de groei en adoptie van zogeheten ‘Subnets’ aan te sporen. Volgens Avalanche zijn Subnets de volgende grote stap in blockchain-technologie waarmee het mogelijk wordt om zonder toestemming eenvoudig nieuwe netwerken aan te sluiten aan het hoofdnetwerk van Avalanche.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.