Avalanche, een inmiddels groot en populair blockchain-netwerk, kondigt op 8 maart de ‘Avalanche Multiverse’ aan.

De Avalanche Multiverse is een incentive-, of stimulerings-, programma van maar liefst $290 miljoen en is gericht op de groei en adoptie van zogenaamde ‘Subnets.’ De Multiverse is daarnaast gericht op blockchain-gaming, decentralized finance (DeFi), non-fungible tokens (NFT) en institutionele use cases.

Introducing Avalanche Multiverse, an up to $290M incentive program focused on accelerating the adoption and growth of Subnets. Multiverse is focused on supporting new ecosystems, including blockchain-enabled gaming, DeFi, NFTs and institutional use cases. https://t.co/R5euxSV5hx pic.twitter.com/PHpET78P6L

— Avalanche (@avalancheavax) March 8, 2022

Ook gaat Ava Labs, een van de hoofdontwikkelaars van Avalanche, samenwerken met Aave (AAVE), Golden Tree Asset Management, Wintermute, Jump Crypto, Valkyrie Funds, Securitize, en meer “om de eerste horizontaal geïntegreerde blockchain te bouwen die is ontworpen voor institutionele DeFi met ingebouwde KYC-functionaliteit.”

Wat zijn Subnets?

Avalanche meldt dat Subnets de volgende grote stap zijn in blockchain-technologie. Volgens het persbericht kan met Subnets iedereen zonder toestemming eenvoudig betrouwbare en veilige netwerken bouwen aan het hoofdnetwerk.

Subnets bevatten functies die niet beschikbaar zijn op andere blockchains, meldt het persbericht. Het gaat dan om bijvoorbeeld het selecteren welke validators verantwoordelijk zijn voor de beveiliging en welke tokens worden gebruikt voor transactiekosten. Het moet nieuwe functies en betere schaling bieden voor het Avalanche netwerk.

“Subnets worden de volgende groeimotor in crypto, nieuwe functionaliteit worden mogelijk met controle op netwerkniveau en open experimenten op een schaal die we nog niet hebben gezien. Smart Contracts hebben de afgelopen vijf jaar verbazingwekkende innovatie in blockchains ondersteund, en geen enkele technologie is beter gepositioneerd om deze traditie voort te zetten dan Subnets.”

Aldus Emin Gün Sirer, directeur van de Avalanche Foundation. Stani Kulechov, oprichter en CEO van Aave, zegt het volgende erover:

“Avalanche Subnets stellen ons in staat om een ideale omgeving te creëren voor instellingen om on-chain te migreren en de kracht van DeFi-protocollen uit de eerste hand te ervaren als gebruikers in plaats van alleen als investeerders. Dit is een belangrijke sprong in de richting van een toekomst waarin de barrières tussen traditionele en gedecentraliseerde financiën ophouden te bestaan.”

Daaarnaast meldt Avalanche dat de Multiverse een specifieke Subnet zal hebben voor DeFiKingdoms, een “GameFi” product dat gaming, DeFi en NFT combineert.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.