Cosmos (ATOM) wist de meeste stemmen te krijgen in de premium omgeving van Crypto-Insiders en zal daarom meegenomen worden in de Insider-analyse van vandaag. Cosmos heeft een ecosysteem opgezet waarbij verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Hieronder kijken we eerst naar de recente ontwikkelingen rondom ATOM en wat we nog in de toekomst van het project kunnen verwachten. Vervolgens wordt het sentiment op de markt gemeten en analyseren we op basis van technische analyse de grafiek van de cryptocurrency. 

Wil jij ook stemmen op jouw favoriete coin? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving en laat je stem achter. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis uitproberen!

Recente ontwikkelingen Cosmos

Een recente ontwikkeling is het feit dat er een nieuw financieel product is opgezet rondom ATOM. Dit is te lezen aan dit bericht van 21Shares. Hierin wordt er beschreven dat er een Exchange Traded Product (ETP) van ATOM is uitgegeven door 21Shares. 21Shares heeft onlangs al een bitcoin ETP gelanceerd. Dit is een mooie ontwikkeling voor Cosmos doordat traditionele beleggers nu ook indirect exposure krijgen aan cryptocurrency door ATOM en dit zorgt ook voor meer naamsbekendheid voor het project binnen de traditionele financiële wereld. 

Het Cosmos ecosysteem blijft maar groeien, vele nieuwe project worden op de chain aangemaakt allemaal met een eigen doel. Om dit te stimuleren organiseert Cosmos code workshops waarbij ontwikkelaars een workshop krijgen over hoe zij gedecentraliseerde applicaties (dApps) en non-funbile tokens (NFT) kunnen bouwen op Cosmos. Dit soort dagen zorgen er weer voor dat nieuwe onontdekte getalenteerde ontwikkelaars mogelijk verliefd kunnen worden op Cosmos. Als die daar ook blijven hangen kunnen zij voor interessante ontwikkelingen zorgen binnen het ecosysteem.

Wat kunnen we nog van ATOM verwachten?

In deze blogpost heeft het team achter Cosmos aangegeven wat ze allemaal in 2022 willen bereiken en wat ze willen doen. In 2022 kunnen we dus nog verwachten dat het Cosmos ecosysteem sterk zal groeien. Zo willen ze meer doen aan de veiligheid van het netwerk maar komt er ook liquid staking. Zo kunnen ATOM holder zowel hun tokens gebruiken in decentralized finance (DeFi) applicaties en tegelijkertijd in staking. 

Daarnaast geven ze aan dat NFT erg belangrijk zullen worden in 2022 voor Cosmos. Ze willen hier dus meer de nadruk op gaan leggen. Zo geven ze in de blogpost aan dat er ondertussen veel verschillende projecten zijn die de focus leggen over verschillende aspecten binnen de NFT sector. Ook zal in 2022 Evmos komen waardoor gebruikers sneller en gemakkelijk NFT’s kunnen opzetten en verhandelen. Er komt dus nog genoeg aan het ecosysteem verbeterd. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze verbeteringen zullen worden doorgevoerd. 

Marktsentiment en adoptie

Op het moment van schrijven zit er ongeveer $1,62 miljard aan total value locked in de gedecentraliseerde exchange (DEX) Osmosis (OSMO). Osmosis valt in het ecosysteem van Cosmos en is daarom onderdeel van het project. Zoals je op de onderstaande grafiek kunt zien is deze waarden enkel in waarde aan het stijgen. Een erg goed teken dus!

Technische analyse

ATOM is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 0,2% gedaald. Over de afgelopen zeven dagen zijn we nog harder naar beneden gegaan. In deze periode daalde de koers zelfs met 5,5%. ATOM staat op het moment van schrijven op de 20e plaats op basis van marktwaarde. 

ATOM is de afgelopen maanden bezig met het vormen van een opwaartse trend. Waar de pieken hoger worden doen de bodems hetzelfde. De onderkant van het kanaal is een aantal weken geleden nog getest maar de koers lijkt langzaamaan weer hier naartoe te bewegen. Bij een overtuigende retest van deze steunlijn zou dit mogelijk een goed instapmoment kunnen bieden. 

Hoe bepaal ik het juiste moment om te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in ATOM maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium chat-groep! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.