Eerder deze maand kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de Bitcoin (BTC) whitepaper, het negen pagina’s tellende document waarin Satoshi Nakamoto het idee achter Bitcoin beschreef, blijkbaar al sinds 2020 verstopt zit in macOS. Het bestand is te vinden in alle versies van Mojave (10.14) tot de huidige versie, Venture (13.3). In High Sierra (1.13) en vroege versies vind je het echter niet.

BTC whitepaper verdwijnt in nieuwste macOS

Op 25 april meldde de op Apple gerichte nieuwssite 9to5Mac echter dat het BigTech-bedrijf een testscanner-app genaamd Virtual Scanner II had verwijderd in de nieuwste macOS Ventura 13.4-bèta, waardoor de Bitcoin whitepaper niet meer te zien zal zijn.

Apple removes original Bitcoin whitepaper from the latest macOS Ventura beta https://t.co/YG1OlDJNZy by @filipeesposito

— 9to5Mac (@9to5mac) April 25, 2023

Niemand wist waarom de whitepaper daar was, maar men vermoedde dat het ‘’slechts een grap was onder Apple-technici’’, aldus het rapport van 9to5Mac.

Er zijn tevens andere wildere complottheorieën naar voren gekomen, zoals de theorie dat Steve Jobs, de mede-oprichter van Apple, Satoshi Nakamoto zou zijn.

Apple lijkt er echter zelf duidelijk niet de grappige kant van in te zien en heeft het document nu dus verwijderd uit de nieuwste versie van het Mac-besturingssysteem.

Het feit dat Apple kiest om de whitepaper nu te verwijderen uit de nieuwste macOS bevestigt volgens 9to5Mac bovendien hun originele theorie voor waarom het überhaupt te vinden was in de software:

‘’Dit bevestigt vrijwel onze oorspronkelijke theorie dat zowel het Bitcoin whitepaper als de interne tool nooit bedoeld waren om door reguliere gebruikers te worden gevonden.’’

Apple’s wordt teruggefloten: winst voor crypto en NFT’s

Een rechtbank in Californië heeft tevens geoordeeld dat de technologiegigant de concurrentiewetten van de staat heeft geschonden door ontwikkelaars te verbieden alternatieve in-app-betaalmethoden te gebruiken. Apple probeerde makers en ontwikkelaars van non-fungible tokens (NFT’s) namelijk te dwingen om haar eigen betalingsplatform te gebruiken, waar ze een commissie van 30% in rekening zouden brengen.

Deze beslissing kan de weg vrijmaken voor crypto en NFT projecten om meer functionaliteit toe te voegen aan hun iOS-apps.

De gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap is een van de nieuwste cryptoprojecten die recentelijk zijn weg heeft gevonden tot de App Store, nadat het maanden duurde voordat het eindelijk groen licht had gekregen vanuit Apple.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.