Onlangs lanceerde het team achter de razendpopulaire Bored Ape Yacht Club non-fungible token (NFT) collectie een eigen ERC-20 token. ApeCoin (APE) kreeg binnen de kortste keren een enorme hoeveelheid aandacht van de crypto gemeenschap en de koers van APE schoot door het dak. Vooral Ethereum (ETH) whales, ofwel grote investeerders, leken gecharmeerd te zijn van ApeCoin. De nieuwe tokens staat namelijk in de top 10 van meest gekochte tokens door dergelijke whales.

ApeCoin lancering

Dat ApeCoin grootschalig wordt ingeslagen door de 1.000 grootste Ethereum whales blijkt uit data van WhaleStates. ApeCoin stond vandaag zelfs op de vierde plek! Alleen ether zelf en de stablecoins USDT en USDC stonden nog hoger. Gemiddeld kochten deze whales voor zo’n $41.000 aan APE in.

JUST IN: $APE @apecoin now on top 10 purchased tokens by 1,000 biggest #ETH whales over the last 24hrs

Whale leaderboard: https://t.co/XsHw70tBdz pic.twitter.com/9eipS6JtRo

— WhaleStats – BabyWhale ($BBW) (@WhaleStats) March 21, 2022

Gisteren werd bekendgemaakt dat leden van de Bored Ape Yacht Club gratis ApeCoin kunnen ontvangen. Het gaat hier om mensen die een BAYC NFT in hun bezit hebben. Zij hebben 90 dagen de tijd om zo’n 10.000 tokens per NFT eigenaar te claimen. Bezitters van Mutant Ape NFT’s, wat mutaties van de originele Bored Apes zijn, kunnen iets meer dan 2.000 APE tokens claimen. Zo verdiende Nederlands YouTuber Kwebbelkop maar liefst $167.000 aan ApeCoin. In totaal is er 15% van het volledige ApeCoin aanbod te claimen door Bored Ape Yacht Club leden.

APE koers

Direct na de lancering van ApeCoin schoot de koers omhoog. Binnen enkele minuten was de prijs van APE gestegen van zo’n $5 tot $40. Dat is stijging van maar liefst 700%!. Er bestond echter wel behoorlijk wat onduidelijkheid over de daadwerkelijke prijs van APE. Deze prijs kwam op een aantal grote crypto exchanges niet overeen. Zo bereikte de koers van APE op Gate.io zelfs een astronomische $214. Op het moment van schrijven zijn de gemoederen weer gedaald en wordt APE verhandeld voor iets meer dan $10.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.