De CEO van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, haalde tijdens een crypto bijeenkomst van de Australian Financial Review hard uit naar enkele gerenommeerde investeerders en miljardairs om hun ouderwetse standpunten wat betreft de crypto industrie. Onder meer Warren Buffet en Jamie Dimon kregen er goed van langs door Scaramucci.

Warren Buffets crypto huiswerk

Volgens Scaramucci hebben investeerders die op dit moment nog steeds niet overtuigd zijn van de potentie van de crypto industrie simpelweg hun huiswerk niet gedaan. Hij vraagt zich sterk af of deze personen wel beschikken over adequate onderzoeks capaciteiten.

“Als je je huiswerk doet, investeer je uiteindelijk een deel van je vermogen in cryptocurrency en wat wij web3 noemen,”

Onder meer Paul Tudor-Jones, Steve Cohen, Dan Loeb en Stan Druckenmiller zijn volgens Scaramucci investeerders die ondertussen wel tot de conclusie zijn gekomen dat de crypto industrie wellicht serieus het overwegen waard is. Zij hebben volgens Scaramucci wel goed onderzoek gedaan.

Aan de andere kant heb je onder meer de legendarische investeerder Warren Buffet, zijn compagnon Charlie Munger en JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon. Zij blijven hardnekkig de kansen van de wereld van crypto ontkennen. Volgens Scaramucci is dit een grote fout en laat dit zien dat zij hun huiswerk niet hebben gedaan.

“Dit soort traditionele financiële mensen heeft besloten het huiswerk niet te doen, of misschien hebben ze het wel gedaan, en hebben ze besloten dat het gewoon een te grote verandering voor hen is in deze fase van hun carrière,”

‘Crypto is een ziekte’

Vooral Charlie Munger is bepaald niet de spreken over de wereld van cryptocurrencies. Hij noemde crypto een tijdje terug nog een geslachtsziekte. Volgens Scaramucci is dit een belachelijk standpunt. 

“Er is een pandemie geweest, wereldwijde oorlogen en genocides en blijkbaar is Bitcoin het ergste voor de beschaving. Bitcoin geeft er niet om.”

Washington omarmt crypto

Ondanks het feit dat een aantal hoog aangeschreven investeerders nog niet overtuigd zijn van crypto, gelooft Scaramucci dat wetgevers in Washington niet lang meer nodig hebben om de crypto industrie volledig te omarmen. Onlangs gaf Scaramucci aan dat hij gelooft dat de nieuwe president van de Verenigde Staten, waar de verkiezing in 2024 weer plaatsvinden, overtuigd pro-crypto zal zijn. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.