Vandaag stond in het teken van de volledige instorting van zowel Terra (LUNA) als de UST stablecoin. LUNA was op een gegeven moment meer dan 99% van de waarde sinds de all-time high verloren en UST werd voor minder dan $0,30 verhandeld. Als gevolg van de ellende omtrent Terra is ook Anchor (ANC) in elkaar geklapt. ANC crashte met meer dan 80% in een dag tijd.

Anchor Protocol heeft last van Terra crash

De token van Anchor Protocol zakte van iets meer dan $0,80 per token tot slechts $0,13. Op het moment van schrijven is de waarde van ANC weer iets omhoog gekrabbeld tot $0,32. Het feit dat UST de peg met de Amerikaanse dollar verloor wordt over het algemeen gezien als de belangrijkste reden voor deze daling. 

Anchor Protocol is een leendienst dat op het Terra netwerk draait. Het belangrijkste verkooppunt van Anchor was het feit dat men hier een jaarlijkse rente van 20% werd beloofd voor het storten van UST. Het is daarom natuurlijk niet bepaald vreemd dat Anchor harde klappen krijgt op dit moment. Eden Au, onderzoeker bij The Block Research, had het volgende te zeggen:

De koers van ANC is gecrasht door het verlies van vertrouwen in UST en het Terra-ecosysteem als geheel, als gevolg van de UST-de-pegging,”

Door de grote problemen bij Terra en UST nemen gebruikers van Anchor in groten getale hun UST op. Hoogstwaarschijnlijk werd dit gedaan om met enige spoed hun blootstelling aan de problematische stablecoin uit te wissen. Als gevolg van deze opnames kwam Anchor Protocol zelf ook in de problemen.

“Er is een massale uittocht uit Anchor geweest vanwege UST de-pegging, omdat UST depositohouders zich haasten om hun UST tokens op te nemen en te verkopen,” 

De totale waarde aan UST stablecoins die werd gestald op het Anchor Protocol is met vele miljarden gekelderd. Afgelopen vrijdag stond er nog zo’n 14 miljard UST op het protocol, maar intussen is dit gezakt tot slechts 3,7 miljard.

Hoe de toekomst voor het Anchor Protocol eruit ziet heeft ook alles te maken met Terra en UST. Mocht er door bijvoorbeeld de Luna Foundation Guard een oplossing gevonden worden, dan bestaat er een kans dat alles zich langzaam zal herstellen. Dit is echter alles behalve een zekerheid.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.