De maand maart stond in het teken van een mooie koersstijging voor bitcoin (BTC) en de meeste cryptocurrencies. Vanaf april is deze trend echter weer omgedraaid. Sindsdien is de bitcoin koers weer met dubbele cijfers gekelderd en beginnen investeerders zich weer grote zorgen te maken. Volgens vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, is er echter geen reden voor paniek. Volgens hem kunnen bitcoin en de rest van de crypto industrie in de nabije toekomst mooie dingen laten zien.

Mike McGlone over bitcoin

McGlone liet gisteren op Twitter weten dat hij een bepaald traject opmerkt waarin de crypto industrie zich op dit moment bevindt. Volgens hem is het bijna onvermijdelijk dat de crypto industrie wereldwijd economisch mainstream wordt. 

“Een belangrijke conclusie van de Bitcoin 2022 is dat de crypto-industrie op een onstuitbare weg lijkt te zijn naar de wereldwijde economische mainstream. Naast de wijdverspreide belangstelling voor de nieuwe technologische activaklasse versus aandelen van de oude garde, was er een groot aantal gerelateerde bedrijven,”

A top takeaway from the #Bitcoin 2022 is the crypto industry appears on an unstoppable trajectory into the global economic mainstream. In addition to widespread interest in the new technology asset class vs. old guard equities was a myriad of related businesses. pic.twitter.com/dYeSSpGra3

— Mike McGlone (@mikemcglone11) April 11, 2022

Vooral het feit dat de marktkapitalisatie van de totale industrie alsmaar blijft stijgen, terwijl het aanbod van cryptocurrencies, zoals bitcoin, alleen maar blijft dalen zorgt voor een uitermate positief toekomstperspectief, aldus McGlone.

Aandelenmarkt

Wel erkent McGlone dat ellende in de aandelenmarkt ook op de korte termijn nadelige effecten voor de crypto markten kan hebben. Hij verwacht dat de crypto industrie niet om prijsdruk afkomstig van de aandelenmarkt heen zal kunnen. Uiteindelijk zal de crypto industrie echter divergeren en beter presteren dan de aandelenmarkt, aldus McGlone.

“Het is onwaarschijnlijk dat Bitcoin aan prijsdruk zal ontkomen als de aandelenmarkt daalt. De Nasdaq 100 aandelenindex is er niet in geslaagd om in 2022 weer boven water te komen en rolt mogelijk over versus zijn 50-weeks gemiddelde. Toch zien we Bitcoin er uiteindelijk goed uitkomen.”

Veel investeerders zijn niet bepaald te spreken over de hoge correlatie tussen de koers van bitcoin en die van aandelen op de Amerikaanse beurs. Volgens McGlone is dit op de korte termijn niet te voorkomen, maar op de lange termijn zal de crypto industrie zegevieren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.