De wereld van cryptocurrencies wordt met de dag groter. Toch zijn veel grote instituten nog érg voorzichtig met deze markt betreden. De crypto-markt is erg volatiel en ook zeker luidruchtig, en instituten met grote portemonnees hebben veel te verliezen. De Amerikaanse staat Tennessee is van plan om de sprong te wagen.

Custodian voor cryptovaluta

Dat schrijft de Nashville Post. Nashville is de grootste stad van Tennessee. De staat in de VS is op zoek naar een custodian die op naam van de staatskas cryptovaluta zou willen vasthouden. De details zijn te vinden in een 64 pagina’s tellend document dat nu verwijderd is, maar met behulp van het Internet Archive is het terug te vinden.

Voor zover we hebben kunnen vinden wordt alleen Bitcoin (BTC) expliciet genoemd, maar er staat wel duidelijk dat ook andere cryptocurrencies mogelijk aangehouden moeten kunnen worden. Het lijkt er niet op dat er al een duidelijk beeld is van welke andere crypto’s interessant gevonden worden.

Het handelsvolume dat de custodian moet kunnen verwerken betreft minimaal 500.000 Amerikaanse dollars per maand zijn en elke maand moeten 50 stortingen en opnamen van handelsplatformen mogelijk zijn. Tegelijkertijd moeten alle virtuele valuta op een exchange-account gehouden worden. Het is niet duidelijk hoeveel procent van het totale portfolio van de staatskas van Tennessee naar cryptovaluta zal gaan. Nashville Post schrijft dat het fonds van de staat in totaal meer dan 1 miljard USD beheert.

Geen uitzondering meer

Momenteel houdt de staat geen cryptovaluta aan, maar daar zal binnenkort duidelijk verandering in komen. Wanneer dit zal zijn is niet duidelijk, het kan dus nog een tijd duren. Ook weten we niet welke instituten geïnteresseerd zijn in deze rol.

Tennessee is niet de enige plek in de Verenigde Staten die hiervoor kiest. Zo pleit de burgemeester van Miami in Florida regelmatig voor bitcoin en andere cryptocurrencies. In Colorado kun je er sinds kort je belasting mee betalen en banken in de staat Virginia zijn sinds kort wettelijk toegestaan om diensten rondom digitale activa aan te bieden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.