Het lijkt erop dat de eerste staat in de Verenigde Staten concrete stappen neemt om in zee te gaan met officiële crypto betalingen. Colorada gaat namelijk binnenkort inwoners in staat stellen om hun belastingen te betalen in de vorm van cryptocurrencies. Volgens de gouverneur van de staat, Jared Polis, is dit een logische stap op de weg naar het vormen van een ‘digitale staat’.

Crypto belasting

De gouverneur meldde een tijdje terug al dat zij op zoek waren naar een tussenpersoon die Colorado in staat zou stellen om betalingen in de vorm van cryptovaluta te verwerken. Destijds gaf Polis aan dat ze binnen enkele maanden verwachten dat deze zoektocht zijn vruchten af zou werpen.

Deze plannen lijken concrete vormen aan te nemen, want gouverneur Polis heeft onlangs in een interview met The Guardian bekend gemaakt dat inwoners vanaf het begin van de zomer hoogstwaarschijnlijk hun belasting kunnen betalen met cryptocurrencies.

Crypto adoptie zet voort

Dit is wederom een mooi voorbeeld van de alsmaar vorderende adoptie van de crypto industrie over de hele wereld. Voor gouverneur Polis is dit ook pas slechts het begin van een groots plan om van Colorado een ware digitale economische macht te maken. 

Polis is zelf van origine een tech entrepreneur en weet dus als geen ander wat de potentie kan zijn van nieuwe technologieën. Volgens Polis zou Colorado er goed aan doen om op grote schaal een pionier op het gebied van blockchain en crypto technologie te worden. Het plan van Polis is om de staat aan het front van digitale innovatie te vestigen.

Niet alleen in Colorado begint de crypto industrie een voet aan de grond bij de lokale overheid te krijgen. Onder meer in Florida en New York zijn vooraanstaande functionarissen aan het experimenteren met manieren waarop zij de crypto industrie kunnen integreren met de bestaande economie.

De burgemeesters van Miami en New York hebben bijvoorbeeld al hun eerste salarissen ontvangen in de vorm van cryptocurrencies. De burgemeester van Miami heeft zelfs een eigen MiamiCoin gelanceerd in de hoop om investeringen in de regio te stimuleren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.