De koers van bitcoin (BTC) zit al bijna twee weken in een aardige uptrend. Op dit moment hikt de koers echter tegen een belangrijk zone van weerstand. Het zal van groot belang zijn wat bitcoin de komende paar dagen zal doen. Komt er een uitbraak aan en gaan we richting de $50.000, of lukt het niet om door de weerstand te breken en zullen we eerst weer een stapje terug moeten doen?

‘Fakeout’

Het is in de eerste plaats natuurlijk goed nieuws dat bitcoin nog altijd rond de $44.500 is blijven hangen. Dat betekent dat de uptrend nog overduidelijk in stand blijft. Handelaren trokken echter wel aan de bel nadat er op bepaalde crypto exchanges plotseling reusachtige sell walls ontstonden. Dit wekte het vermoeden dat de opmars van de bulls wellicht vlak boven de $45.000 een halt toegeroepen zou worden.

Daarnaast is al twee keer een mogelijke breakout mislukt in een zogenaamde fakeout. Volgens analisten op Twitter is het van groot belang dat de derde poging wel succes behaalt. Wederom een rejection zou slecht nieuws betekenen.

$BTC

Two Fakeys (fake breakout) on the last 4H inside bar.

I think we see a breakout towards 45135 before a decisive correction or reclaim attempt.

A third Fakey would be brutal but definitely not beyond Bitcoins capabilities.

Happy Friday everyone – have a great weekend pic.twitter.com/QN5oHr5EAh

— B C Richfield (@BC_Richfield) March 25, 2022

Wat veel investeerders op dit moment hoop geeft op een opwaartse beweging is het feit dat het blockchain protocol Terra een grote lading bitcoins aan het inslaan is. Op dit moment staan er op de wallet van Terra al meer dan $1,1 miljard aan bitcoins.

Bitcoin transactiekosten historisch laag

Ondanks de serieuze opwaartse trend van de afgelopen tijd blijven de transactiekosten op het Bitcoin netwerk enorm laag. Dit komt omdat de activiteit op het netwerk simpelweg relatief laag. Volgens bekende analist Benjamin Cowen komt dit omdat het mainstream publiek op het moment nergens te bekennen is. 

“Het is duidelijk dat de ‘toeristen’ op dit moment weg zijn. Maar ze zullen terugkomen. Dat doen ze altijd.”

To some degree, #Bitcoin transaction fees tell you what you need to know.

Clearly the tourists are gone at the moment. But they will return. They always do. pic.twitter.com/tUIVm8AqF3

— Benjamin Cowen (@intocryptoverse) March 26, 2022

Het is op dit moment, zoals het wel vaker is, afwachten wat de koers van bitcoin gaat doen. Een uitbraak naar boven zou enorm bullish zijn voor de nabije toekomst. Een kleine pullback zou echter ook geen ramp zijn. Zolang de koers boven de $37.500 stand weet te houden kunnen we nog altijd spreken over een lokale uptrend.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.