Het Algorand (ALGO) netwerk heeft in de eerste paar maanden van het nieuwe jaar een sterke groei doorgemaakt, zo blijkt uit data van AlgoExplorer. In de periode van januari tot maart zijn er zeker 6 miljoen Algorand gebruikers bijgekomen. Dat vertegenwoordigt een stijging van maar liefst 35%! Op dit moment heeft het Algorand netwerk ongeveer 23,5 miljoen unieke gebruikers.

Redenen voor groei Algorand

Uiteraard groeit een netwerk niet zomaar uit het niets. In het geval van Algorand zijn er een aantal ontwikkelingen aan te merken die wellicht voor deze enorme groei hebben gezorgd. Achter de schermen heeft het team van Algorand hard gewerkt aan cruciale technische verbeteringen van het netwerk.

Zo werd onlangs een nieuwe contract-to-contract functionaliteit toegevoegd aan het netwerk. Dit stelt het netwerk in staat om veel complexere smart contracts mogelijk. Verschillende contracten kunnen met deze nieuwe functie namelijk met elkaar in verbinding staan zodat de functies van verschillende applicaties kan worden gecombineerd.

Ook staan er nog belangrijke updates op de agenda voor Algorand. Binnenkort zal de lancering van de zogeheten London bridge verwacht worden wat ervoor zal zorgen dat het Algorand netwerk verbonden wordt met het Ethereum (ETH) netwerk. Om dit te bewerkstelligen heeft vooraanstaand blockchain ontwikkelingsbedrijf Applied Blockchain een flinke subsidie ontvangen van de Algorand Foundation.

Daarnaast heeft de Algorand Foundation onlangs een nieuwe CEO aangesteld. Dit was niemand minder dan voormalig JPMorgan & Chase top-executive Staci Warden. Uiteraard brengt zij enorm veel ervaring en kennis mee naar Algorand, hetgeen klaarblijkelijk in de smaak viel bij crypto investeerders.

De toekomst van Algorand

Het ziet er op papier allemaal best wel goed uit voor Algorand. Belangrijke updates worden met succes doorgevoerd en ook in de nabije toekomst staat er veel te gebeuren voor het netwerk. Volgens velen is Algorand dan ook een project om rekening mee te houden.

Ook voor de CEO van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci. Hij staat al langere tijd bekend als ALGO bull en hij gaf onlangs zelfs aan dat hij verwacht dat het Algorand netwerk het ‘Google’ van de crypto industrie zal worden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.