Algorand (ALGO) staat vandaag als een van de weinige dik in de plus! De koers steeg flink nadat het project een grote aankondiging deed. Algorand heeft namelijk een sponsordeal gesloten met de FIFA, de wereldwijd voetbalbond.

Algorand aanwezig tijdens WK in Qatar

In de aankondiging valt te lezen dat Algorand een “Regional Supporter” zal zijn voor Noord-Amerika en Europa tijdens het wereld kampioenschap voetbal in Qatar, wat in november dit jaar van start gaat. Daarnaast zal het project ook een Officiële Sponsor zijn van het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland volgend jaar.

Maar dat is nog niet alles. Algorand zal namelijk ook de eerste officiële blockchain partner worden van de voetbalbond. Het gaat de FIFA helpen met het ontwikkelen van een strategie voor digitale valuta, oftewel cryptocurrency. In de aankondiging worden non-fungible tokens (NFT’s) aangehaald en dus is het aannemelijk dat Algorand de FIFA gaat helpen met het lanceren van een eigen NFT-collectie.

FIFA President Gianni Infantino zegt het volgende over de nieuwe samenwerking tussen de voetbalbond en Algorand:

“We zijn verheugd om deze samenwerking met Algorand aan te kondigen. De samenwerking is een duidelijke indicatie van de toewijding van de FIFA om voortdurend op zoek te gaan naar innovatieve kanalen voor duurzame omzetgroei voor verdere herinvestering in voetbal, waardoor transparantie wordt gegarandeerd voor onze belanghebbenden en wereldwijde voetbalfans – een belangrijk element van onze visie om voetbal echt mondiaal te maken. Ik kijk uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met Algorand.”

BREAKING: @FIFAcom has announced #Algorand will become the official blockchain of FIFA, empowering the global football community with cutting-edge, sustainable technology. Read more https://t.co/LTTUqGNLNA @FIFAWorldCup #FIFAWorldCup pic.twitter.com/LuEFTY3WK6

— Algorand (@Algorand) May 2, 2022

ALGO koers reageert

Uiteraard reageerde de ALGO koers meteen positief op het nieuws. ALGO handelde gisteren nog vlak onder de $0,60, maar steeg sindsdien tot een piek van $0,73! Al met al staat de koers over de afgelopen 24 uur met ruim 20% in de plus.

Het is overigens niet de eerste deal tussen een crypto-platform en een voetbalbond. Natuurlijk is crypto al zeer aanwezig in de voetbalwereld met projecten als Socios.com. Maar ook op eigen bodem zagen we dit jaar interessante ontwikkelingen. Zo is de Nederlandse crypto exchange Bitvavo een meerjarige sponsordeal aangegaan met de KNVB.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.