Ethereum (ETH) vernietigt sinds de London hard fork in augustus 2021 een deel van de transactiekosten. En nu is er wat interessant ethereum nieuws over dit mechanisme. Het aantal ETH dat werd vernietigd bereikte namelijk zeer recentelijk een belangrijke mijlpaal.

2 miljoen ethereum vernietigd

Uit data van on-chain analyseplatform Watch the Burn blijkt dat sinds de invoering van de London hard fork, en dan meer specifiek EIP-1559, er al meer dan 2 miljoen ethereum vernietigd is. Dit heeft een waarde van ongeveer $5,7 miljard op basis van de huidige ethereum prijs op crypto exchange KuCoin.

De vernietiging van de ETH, ook wel burnen genoemd, zorgde er echter niet voor dat de cryptocurrency deflatoir is geworden. Het aantal netto nieuw uitgegeven ethereum is namelijk iets meer dan 1 miljoen. Kortom, de voorraad van ethereum groeide met 1 miljoen ether over dezelfde periode.

Het was echter te verwachten dat de cryptocurrency in zijn huidige vorm nog niet deflatoir zou zijn. De verwachting is dat dit wel het geval zal zijn na de overstap op proof-of-stake (PoS) is uitgevoerd en wanneer gebruikers veel transacties versturen. Het burn-mechanisme zorgde er tot nu toe wel voor dat er een stuk minder ether werd uitgegeven dan voorheen, waarmee de inflatie dus lager is geworden.

Ethereum burn om transactiekosten te stabiliseren

Het netwerk is enorm populair met in het bijzonder de decentralized finance (DeFien non-fungible token (NFTapplicaties die op Ethereum gebouwd zijn. Deze populariteit is echter tegelijkertijd ook iets wat voor problemen zorgt. Voor de London hard fork werden transacties nog verwerkt op basis van de hoogste bieder wat zo nu en dan tot astronomisch hoge transactiekosten zorgde.

Het burn-mechanisme is vooral bedoeld om de transactiekosten voorspelbaarder te maken en niet per se om de kosten ook echt te verlagen. Meer lezen over het mechanisme doe je hier!

Ondanks de problemen waarmee Ethereum soms kampt, houden investeerders vertrouwen. Zo was gisteren te lezen dat de ethereum balansen van exchanges naar het laagste punt sinds 2018 zijn gezakt. Kortom, investeerders blijven ethereum kopen en deze van de exchanges afhalen om vast te houden als investering!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.