In het Oosten van Europa vindt er op dit moment een tragisch gewapend conflict plaats. Rusland viel een paar dagen geleden het buurland Oekraïne binnen en de wereld reageerde geschokt. Even leek het erop dat Oekraïne geen kans zou maken om de Russische bezetter significante weerstand te bieden, maar niets bleek minder waar. De Oekraïense strijdkrachten presteren ver boven de maat en ontvangen uit allerlei hoeken financiële steun, zo ook van de crypto gemeenschap.

Oproep aan crypto gemeenschap

Oekraïne heeft financiële middelen hard nodig om de strijd tegen de Russische bezetters voort te kunnen zetten. Naast de steun die Westerse landen bieden heeft Oekraïne ook een oproep gedaan aan de crypto gemeenschap. Op het officiële Twitteraccount van het land werd een bericht geplaatst waarin twee wallet adressen werden gedeeld waar mensen crypto donaties kunnen doen.

Stand with the people of Ukraine. Now accepting cryptocurrency donations. Bitcoin, Ethereum and USDT.

BTC – 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P

ETH and USDT (ERC-20) – 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14

— Ukraine / Україна (@Ukraine) February 26, 2022

Het blijkt dat de steun vanuit de crypto gemeenschap enorm is. In slechts een paar dagen tijd werd er door de crypto gemeenschap meer dan $13 miljoen aan Oekraïne gedoneerd in de vorm van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

SlowMist released the statistics of Ukraine’s encrypted donations. As of 12:30 today (UTC+8), a total of 1349 ETH, 204 BTC and some stablecoins have been raised, with a total value of about 13 million US dollars. pic.twitter.com/rflSudDdAX

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) February 27, 2022

De wereld lijkt unaniem in de afkeuring van de Russische agressie en steun voor het Oekraïense volk. Dat cryptocurrencies op grote schaal gedoneerd worden laat uiteraard maar weer eens zien dat de crypto industrie wel degelijk grote waarde kan hebben.

Crypto donaties

Eerder al werd bekend dat er ook miljoenen zijn gedoneerd aan enkele vooraanstaande non-governmental organizations (NGO) in Oekraine. Een onderzoek van Elliptic bracht een paar dagen geleden naar buiten dat er al meer dan $4 miljoen aan cryptocurrencies in gedoneerd aan organisaties in Oekraïne door middel van crypto crowdfunding.

Niet alleen Oekraïne ontvangt naar verluid veel donaties. Ook het Russische kamp ontvangt veel crypto donaties. Om die reden wordt het doneren van cryptovaluta aan twee met elkaar strijdende partijen als zorgelijk door overheden gezien. Het crowdfunden van een oorlog kan natuurlijk voor grote problemen zorgen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.