Niemand heeft een glazen bol, en dus kan niemand met zekerheid zeggen wat de cryptokoersen in petto zullen hebben. Desondanks wagen veel analisten een poging, en sinds een tijdje wordt ook kunstmatige intelligentie (AI) ingezet om voorspellingen los te laten. Een AI algoritme heeft op basis van populaire technische indicatoren een ethereum (ETH) koersvoorspelling gedaan voor het einde van de maand.

AI voorspelt ethereum koers

Het machine learning algoritme van Coincodex verwacht een ethereum koers van 2.440 dollar aan het einde van de maand.

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van ethereum 2.315 dollar. Dit betekent dat het AI-algoritme een stijging van zo’n 5,4 procent verwacht.

Coincodex geeft aan dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende populaire technische indicatoren zoals moving averages, RSI (voluit ‘Relative strength Index’) en MACD (voluit ‘Moving Average Converge Divergence’) om tot de voorspelling te komen.

Hieruit wordt de trend voor de korte termijn bepaald, waaruit op zijn beurt een voorspelling kan worden gebaseerd.

Over drie maanden verwacht het algoritme een koers van 3.173 dollar, wat een stijging van 36,96 procent vanaf het huidige niveau zou impliceren.

Ook de rest van het jaar zal de ethereum koers zijn stijgende lijn voort kunnen zetten volgens het algoritme. Over 6 maanden denkt het dat ethereum 4.246 dollar waard zal zijn en in een jaar moet de waarde vervolgens uitkomen op 5.826 dollar. Dit weerspiegelt stijgingen van respectievelijk 83,89% en 152,43% vanaf de huidige koers.

Het algoritme denkt dus dat ethereum tegen het einde van het jaar zijn all-time high zal overtreffen. Eind 2021 behaalde ethereum zijn hoogste prijs ooit van bijna 4.900 dollar.

Amerikaanse toezichthouder waarschuwt voor AI-voorspellingen

Vorige week benadrukte de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) dat AI niet de toekomst kan voorspellen.

De financiële waakhond waarschuwt crypto-beleggers dat ze op moeten passen voor AI-bots, die vaak hoge rendementen promoten.

Ondanks de gigantische capaciteiten van AI, blijft het van belang te allen tijde kritisch te blijven en jezelf voor te bereiden op alle mogelijke scenario’s.

Het bericht AI algoritme voorspelt ethereum koers voor het einde van de maand verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.