In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Cardano (ADA) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier staan onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder klaar voor onze leden.

Wat is Cardano (ADA)?

Voordat we verder kunnen met de analyse moet er eerst duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen Cardano en ADA, dit zijn namelijk twee verschillende dingen. Als we spreken over Cardano dan gaat het over het project en het blockchain platform. Als we het hebben over ADA dan gaat het over de bijbehorende crypto die leeft op de Cardano blockchain. Je zou eigenlijk kunnen stellen dat Cardano het huis is en ADA de bewoner van dit huis.

Hoewel Cardano kan worden gebruikt om ADA te ontvangen en te versturen, kan de blockchain nog veel meer. Zo is Cardano ook een platform waar smart contracts en smart contract applicaties op gemaakt kan worden. Als dit bekend klinkt dan kan dat kloppen. Dit is namelijk wat Ethereum (ETH) ook doet. Dit is echter geen toeval. Charles Hoskinson and Jeremy Wood, de oprichters van Cardano, waren al vroeg betrokken bij het oprichten van Ethereum in 2013.

Laatste Cardano nieuws

Uit data van Cardano Blockchain Insights blijkt dat het Cardano netwerk nu 3,5 miljoen verschillende unieke wallets heeft. Dit getal was in december 2021 nog maar 2,5 miljoen. Dat wil zeggen dat er 1 miljoen unieke wallets dit jaar erbij zijn gekomen. Hieruit kunnen we concluderen dat de steun van investeerders in de aanloop naar de Vasil update blijft stijgen.

Daarnaast kunnen we zien dat het aantal smart contracts die op het Cardano netwerk zijn ingezet flink zijn toegenomen. Het netwerk heeft de mijlpaal van 3.000 contracten weten te behalen. Allemaal mooie cijfers dus voor het Cardano project!

Wat zijn de verwachtingen voor Cardano?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is immers zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en traditionele aandelenmarkten. Daarom is het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren. Een technische analyse kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen binnen welk tijdspan een cryptovaluta interessant (kan) zijn om te kopen of verkopen. Op basis van bijvoorbeeld de beleggingsgeschiedenis en het identificeren van patronen in prijsbewegingen.

Technische analyse ADA koers

ADA heeft perfect haar koopzone geraakt. Deze analyse was al eerder gedeeld door onze analisten met de leden uit de Discord community van Crypto Insiders. Doordat ADA zich nu in een WXY Elliott Wave patroon bevindt verwachten we een flinke stijging. Dit patroon gaat samen met een ABC patroon wat ervoor zorgt dat we dubbele bevestiging hebben. We gaan de koers vanaf hier strak in de gaten houden. Ook worden alle analyses in de Premium omgeving up-to-date gehouden.

afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse is op 4 augustus 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

ADA kopen of verkopen?

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord omgeving kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.