In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Cardano (ADA) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier worden onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder gedeeld met onze leden.

Wat is Cardano (ADA)?

Voordat we verder kunnen met de analyse gaan we een duidelijk onderscheid maken tussen Cardano en ADA, dit zijn namelijk twee verschillende dingen. Als we spreken over Cardano dan gaat het over het project en het blockchain platform. Als we het hebben over ADA dan gaat het over de bijbehorende crypto die leeft op de Cardano blockchain. Je zou eigenlijk kunnen stellen dat Cardano het huis is en ADA de bewoner van dit huis.

Hoewel Cardano kan worden gebruikt om ADA te ontvangen en te versturen, kan de blockchain nog veel meer. Zo is Cardano ook een platform waar smart contracts en smart contract applicaties op gemaakt kan worden. Als dit bekend klinkt dan kan dat kloppen. Dit is namelijk wat Ethereum (ETH) ook doet. Dit is echter geen toeval. Charles Hoskinson and Jeremy Wood, de oprichters van Cardano, waren al vroeg betrokken bij het oprichten van Ethereum in 2013.

Laatste Cardano nieuws

Onlangs wist het Cardano netwerk een interessante mijlpaal te behalen. Volgens de website Cardano Essential, een website die ontwikkelingen op en rondom Cardano in de gaten houdt, zijn er 1.000 verschillende applicaties gebouwd. Deze applicaties worden nog actief ontwikkeld en zijn natuurlijk allemaal op de Cardano blockchain gebouwd.

Een ander interessant gegeven is dat Cardano ook veel gebruikt is voor non-fungbile token (NFT) projecten. In totaal zijn er nu meer dan 6.000 verschillende NFT projecten actief op Cardano.

Wat zijn de verwachtingen voor Cardano (ADA)?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is immers zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en traditionele aandelenmarkten. Daarom is het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren. Een technische analyse kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen binnen welk tijdspan een cryptovaluta interessant (kan) zijn om te kopen of verkopen. Op basis van bijvoorbeeld de beleggingsgeschiedenis en het identificeren van patronen in prijsbewegingen.

Technische analyse ADA koers

Onlangs is er voor ADA een nieuwe technische analyse gedeeld in de Discord community van Crypto Insiders. Hier is op basis van een Elliott Wave analyse nog een korte stijging richting de verkoopzone verwacht voordat we mogelijk weer hard omlaag gaan. Dit komt door het ABC patroon waarbij de C wave altijd uitkomt tussen de 100% en 123,2% van de Fibonacci reeks. Op dit moment wachten we nog op bevestiging van dit patroon.

Wil jij in de tussentijd meerdere van dit soort analyses lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse is op 25 juli 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

ADA kopen of verkopen?

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.