Momenteel houden een grote mate van angst en onzekerheid de meeste financiële markten in greep. Daar valt helaas de cryptocurrency-markt ook onder. De oplopende inflatie, maar vooral de escalatie in Oekraïne, zorgt momenteel voor veel paniek en die slaat over naar crypto als bitcoin (BTC). Dat zorgt voor veel verkoopdruk en weerhoudt de koers wellicht van een uitbraak.

Desondanks neemt het vertrouwen in bitcoin niet af. In tegenstelling zien we juist nog altijd het aantal investeerders toenemen en de hoeveelheid BTC die zij bezitten blijft nog altijd groeien. Volgens nieuwe gegevens van analysebedrijf Glassnode, blijkt dat deze hoeveelheden zelfs nieuwe recordhoogtes hebben bereikt.

Zo blijkt dat het aantal zogeheten “non-zero” bitcoin adressen, oftewel wallets met meer dan 0 BTC, een nieuwe all-time high (ATH) bereikt heeft van maar liefst 40.276.163:

#Bitcoin $BTC Number of Non-Zero Addresses just reached an ATH of 40,276,163

Previous ATH of 40,275,801 was observed on 05 February 2022

View metric:https://t.co/VtoChZbLsa pic.twitter.com/hTnHlN9GeU

— glassnode alerts (@glassnodealerts) February 27, 2022

Ook het aantal investeerders die minstens 0,1 BTC bezit, momenteel ongeveer $3.800 waard, staat momenteel op een nieuwe ATH. Het gaat dan om 3.349.275 adressen, meldt Glassnode:

#Bitcoin $BTC Number of Addresses Holding 0.1+ Coins just reached an ATH of 3,349,275

View metric:https://t.co/hZY8dBLpzX pic.twitter.com/OqhudKLvVU

— glassnode alerts (@glassnodealerts) February 28, 2022

Ook aantal ethereum adressen stijgt naar nieuw record

Dezelfde trend zien we overigens ook terug bij ethereum (ETH). Zo bereikte het aantal non-zero ETH adressen zojuist een nieuw record van 75.960.332:

#Ethereum $ETH Number of Non-Zero Addresses just reached an ATH of 75,960,332

View metric:https://t.co/beS1MtIgAZ pic.twitter.com/vTKvit0gny

— glassnode alerts (@glassnodealerts) February 27, 2022

En ook het aantal ETH adressen met minimaal 0,1 ETH heeft een record bereikt van 6.960.421. Voor adressen met minstens 0,01 ETH is dat een nieuwe ATH van 21.929.193.

In de bitcoin koersupdate van Crypto Insiders van vanochtend was al te lezen dat de meeste wallets momenteel flink aan het accumuleren zijn. Glassnode meldt dat vooral kleinere wallets ditmaal “agressief” aan het accumuleren zijn terwijl dat normaal de whales zijn.

Dat heeft wellicht te maken met de situatie in Oekraïne. Volgens gegevens over transactievolumes zijn momenteel Russen hun crashende roebel aan het omzetten in bitcoin en ook Oekraïners zetten hun dalende grivna om in crypto. Desondanks zullen macro-economische ontwikkelingen de komende tijd vooral de richting van de koersen bepalen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.