De CEO van Terraform Labs, Do Kwon, kwam recent met een plan om het gesneuvelde Terra (LUNA) netwerk weer tot leven te wekken. Het lijkt erop dat de eerste keus van Do Kwon een zogeheten hard fork is. De Terra gemeenschap ziet dit echter helemaal niet zitten. In een enquête die op het netwerk werd afgenomen stemde zeker 90% tegen.

Terra herstelplan

Het nieuwe plan zou betekenen dat het oude netwerk wordt opgesplitst. Dit zou betekenen dat het oude Terra netwerk wordt gescheiden in het nieuwe Terra netwerk (LUNA), zonder algorithmische stablecoins, en het oude netwerk zal de naam Terra Classic (LUNC) krijgen. Beide netwerken zouden daarna naast elkaar verder kunnen bestaan.

LUNA tokens van investeerders zullen worden omgetoverd tot LUNC tokens en vervolgens krijgen zij middels een airdrop nieuwe LUNA tokens. Ook holders van de TerraUSD (UST) stablecoin zouden recht hebben op deze nieuwe LUNA tokens. 

De kritiek op het plan is groot. Niet alleen prominente personen binnen de crypto industrie, zoals Binance CEO Changpeng Zhao, hebben weinig vertrouwen in de voorgestelde hard fork. Ook de Terra gemeenschap lijkt niets te willen weten van de plannen van Do Kwon.

90% stemt tegen LUNA plan

Op het moment van schrijven hebben al een paar duizend leden van de Terra gemeenschap gestemd in een poll waarin gebruikers konden aangeven of zij het plan zagen zitten, of juist niet. Maar liefst 90% van deze deelnemers stemden tegen het voorstel. De vraagstelling in de pol wond er geen doekjes om. De gestelde vraag omvatte namelijk niets meer dan: “Fork?”

Belangrijk om te vermelden is wel dat vrijwel iedereen kan stemmen op deze poll, ook zonder dat iemand daadwerkelijk een actief lid was van de Terra gemeenschap, of een LUNA investeerder was.

Het is duidelijk dat de steun voor het herstelplan voor het Terra netwerk ver te zoeken is. Het lijkt erop dat mensen simpelweg geen vertrouwen meer hebben in Do Kwon en zijn Terraform Labs. Iemand die wel volledig achter het omstreden herstelplan staat is opmerkelijk genoeg Thierry Baudet, lijsttrekker bij Forum voor Democratie (FvD).

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.