Bitcoin (BTC) als netwerk maakt het voor gebruikers mogelijk om peer-to-peer (P2P) BTC te versturen. P2P houdt in dat er geen centrale partij bij komt kijken die de transactie moet verwerken, zoals een bank of betalingsprovider dat doet bij traditionele betaalmethodes. Maar de basis laag van Bitcoin is niet bepaald snel. Het Lightning Network (LN) maakt het echter mogelijk om alsnog razendsnel en goedkoop transacties te versturen met bitcoin. Het LN zag de afgelopen maanden een ongekende groei.

Bitcoin LN: van 100 duizend naar 80 miljoen

Arcane Research, een onderzoekbedrijf, doet constant onderzoek naar de groei en ontwikkeling van het LN. De schalingsoplossing is een soort tweede laag bovenop de blockchain. Transacties tussen partijen op deze tweede laag worden niet direct op de blockchain verwerkt waarmee zij dus niet worden gelimiteerd door de capaciteiten op het hoofdnetwerk van Bitcoin. Volgens velen kan het LN de deuren openen naar de massa-adoptie van Bitcoin.

In het onderzoek van Arcane Research valt te lezen dat er vorige zomer nog slechts 100.000 mensen toegang hadden tot transacties via het LN. In maart is dit echter gegroeid tot maar liefst 80 miljoen, waarbij de adoptie door Cash App voor de grootste groei zorgde. Dat is niet het enige. Ook het aantal daadwerkelijke uitgevoerde transacties groeit sterk.

Groei van 480% op BTC Lightning Network

Arcane Research houdt ook in de gaten hoeveel transacties er daadwerkelijk plaatsvinden. Om een eerlijk beeld te krijgen hiervan, houden de onderzoekers transacties die gelinkt kunnen worden aan stortingen en opnames van handelsplatformen als de Bitfinex exchange buiten beschouwing.

Het aantal transacties dat dan overblijft groeide ten opzichte van een jaar geleden met 480%. De groei is wellicht niet geheel verrassend gezien het groeiende aantal partijen dat LN-betalingen accepteert. Naast talloze crypto-bedrijven vinden we ook namen als Subway en McDonald’s op de lijst.

Tijdens het grote Bitcoin 2022 evenement in Miami deed de bekende Bitcoiner Jack Mallers een aantal interessante aankondigingen omtrent het LN. Daarnaast toonde hij ook in een video hoe simpel het is om met bitcoin te betalen, zoals je hier kan zien.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.