Volgens een nieuwe onderzoek van Bitstamp, een grote cryptocurrency exchange, is maar liefst 80% van institutionele investeerders zeer bullish over de toekomst van cryptocurrency. Zij zijn van mening dat crypto binnen 10 jaar namelijk traditionele investeringsproducten zullen inhalen.

Uit het ‘Bitstamp Crypto Pulse’ onderzoek blijkt dat 54% van particuliere investeerders deze mening deelt. Ook zij denken dat crypto traditionele financieringsproducten zullen inhalen. Opvallend is dus dat institutionele beleggers meer vertrouwen in crypto hebben dan particuliere beleggers.

Bitstamp hield een enquête onder maar liefst 5.500 institutionele investeerders en 23.000 particuliere investeerders, verspreid over 23 landen. Het onderzoek is nog niet volledig gepubliceerd, maar Bitstamp gaf enkele vroege cijfers vrij.

Uit het onderzoek blijkt dat 70,4% van institutionele investeerders crypto vertrouwt tegenover 66,9% van particuliere investeerders. Dat is een merkwaardige ontwikkeling en enkele jaren geleden was dit vertrouwen lang niet zo hoog onder institutionele investeerders. Echter geeft het onderzoek hier vooralsnog geen verklaring voor.

Crypto binnen 10 jaar mainstream

Verder blijkt dat 82,4% van institutionele beleggers denkt dat crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) binnen 10 jaar mainstream worden, terwijl dat 75,8% voor particuliere beleggers is.

Onder de institutionele beleggers geeft 62,8% aan dat zij meer dan twee keer per week in crypto handelen of investeren. Daarnaast 54,3% geeft aan dat zij meer dan 30% van hun portfolio in crypto hebben geïnvesteerd. Hier hebben we echter geen vergelijking voor met particuliere investeerders.

Onder de particuliere beleggers geeft 53,8% aan dat zij crypto zouden gebruiken om online spullen te kopen en 45,5% denkt dat crypto nog nieuw is en de komende vijf jaar zal groeien. Ook voor deze cijfers wordt geen vergelijking gegeven. Voor de rest van de cijfers zullen we op het volledige rapport moeten wachten. Bitstamp US CEO Bobby Zagotta zegt:

“De onderzoeksresultaten laten zien dat crypto een lang spel is en dat we moeten bouwen voor de volgende 50 tot 100 miljoen klanten. De industrie moet de infrastructuur mogelijk maken die de volgende golf van investeerders ondersteunt.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.