De cryptomarkt kan zich de komende jaren opmaken voor een verdere explosieve groei, althans als de verwachtingen van bekend investeringsstrateeg en voormalig Goldman Sachs topman Raoul Pal uitkomen. Uit nieuwe voorspellingen blijkt dat de groei van het aantal crypto-gebruikers in de miljarden kan gaan lopen de komende jaren!

Crypto vs. internet

Het is een vergelijking die vaker wordt gemaakt; de groei van het internet versus die van crypto. Niet zo gek, want technologieën hebben in het verleden vaker een vergelijkbare groei laten zien. Uit nieuwe berekeningen van Global Macro Investor, waarvan Pal de oprichter is, blijkt dat crypto de afgelopen jaren sneller groeide dan het internet deed.

In de berekeningen worden crypto en internet naast elkaar gezet vanaf het moment dat zij 5 miljoen gebruikers hadden. In de zes jaar na het bereiken van 5 miljoen gebruikers kreeg crypto er 295 miljoen gebruikers bij. Het internet deed het in zijn begindagen iets rustiger aan en kreeg er 119 miljoen gebruikers bij.

Bron: General Macro Investor via Raoul Pal op Twitter

Dat betekent dus dat het aantal crypto-gebruikers jaarlijks met 137% groeide. Dat is een stuk sneller dan het internet dat jaarlijks met 76% groeide. “Zoals ik altijd zeg, dit is de snelste adoptie van technologie die de wereld ooit heeft gezien,” aldus Pal.

Wat drijft groei crypto-gebruikers aan?

Het zijn indrukwekkende cijfers. Mocht de groei doorzetten, rekeninghoudend met het groeiverloop van het aantal internetgebruikers, dan zouden er halverwege 2024 maar liefst 1 miljard crypto-gebruikers kunnen zijn. In 2030 zou de teller op 5,1 miljard gebruikers kunnen staan.

Maar wat drijft de groei aan? Pal noemt twee punten op:

“Het is duidelijk dat iedereen die een deel van het netwerk bezit, een alliantie van belangen creëert die leidt tot exponentiële groei… En simpel gezegd, blockchain is gewoon een betere manier om dingen te doen in het digitale, exponentiële tijdperk.”

Ok, but what drives this adoption?

Clearly, everyone owning a part of the network creates alliance of interests which leads to exponential growth…

And, simply put, blockchain is just a better way of doing things in the digital, exponential age.

— Raoul Pal (@RaoulGMI) March 12, 2022

Pal zegt daarnaast te verwachten dat ethereum (ETH) bitcoin (BTC) in kan gaan halen. Ethereum heeft namelijk meer applicatiemogelijkheden waardoor het meer gebruikers aantrekt. Echter zou een zogenoemde ‘flippening’ niet zoveel uitmaken want: “het is appels met peren vergelijken.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.