MicroStrategy was in augustus 2020 het eerste grote beursgenoteerde bedrijf dat begon te investeren in bitcoin (BTC) om de kasreserves te beschermen tegen inflatie. Daarna volgden grote namen als Tesla en Block (het voormalige Square) in hun voetsporen. Inmiddels zijn er vele grote beursnoteerde bedrijven en bitcoin miners die ervoor kiezen om bitcoin op de balans te houden om zichzelf te beschermen tegen inflatie. Wij hebben de wallets van de vijf grootste bitcoin-bedrijven voor jullie op een rijtje gezet.

Nummer 1: MicroStrategy

De absolute alleenheerser op het gebied van bedrijven en bitcoin is nog altijd het MicroStrategy van Michael Saylor dat momenteel 129.219 bitcoin in bezit heeft. Op het moment van schrijven is die oorlogsvoorraad van MicroStrategy ongeveer 5,1 miljard dollar waard en daarmee heeft het bedrijf van Michael Saylor ongeveer 0,615 procent van alle bitcoin in handen.

Nummer 2: Tesla

Na MicroStrategy komen we uit bij de nummer twee Tesla. In februari 2021 kondigde het Tesla van Elon Musk aan voor ongeveer 1,5 miljard dollar meer dan 40.000 bitcoin te hebben gekocht. Na een kleine verkoop in maart 2021 heeft Tesla nog 42.902 bitcoin op de balans staan die momenteel een waarde van 1,697 miljard dollar vertegenwoordigen. De relatie tussen Tesla en bitcoin is wisselvallig. Kort na de aankoop kondigde het namelijk aan dat het bitcoin voorlopig niet meer wilde accepteren als betaalmiddel vanwege klimatologische bedenkingen bij het mining-proces.

Nummer 3: Galaxy Digital Holdings

Op plek drie vinden we Galaxy Digital Holdings van Mike Novogratz terug. Deze beursgenoteerde vermogensbeheerder heeft in totaal 16.400 bitcoin die goed zijn voor een waarde van 648 miljoen dollar. Daarmee heeft het 0,078 procent van de supply van bitcoin in handen. Een stuk minder dan MicroStrategy en Tesla, maar alsnog een respectabel aantal.

Nummer 4: Marathon Digital Holdings

Met de nummer vier op de lijst komen we terecht bij de eerste beursgenoteerde bitcoin miner. Het gaat om Marathon Digital Holdings dat momenteel iedere bitcoin die ze minen in de kas bewaren. In totaal heeft Marathon al 9.373 bitcoin bij elkaar weten te schrapen en gaat het gestaag door met het verzamelen van bitcoin. Momenteel heeft de bitcoin-voorraad van Marathon een waarde van ongeveer 370 miljoen dollar.

Nummer 5: Block

De nummer vijf en het laatste bedrijf dat we bespreken is het Block van Jack Dorsey. Block kunnen we kwalificeren als een waar bitcoin-bedrijf. Niet alleen heeft het 6.460 bitcoin in kas die goed zijn voor een waarde van ongeveer 255 miljoen dollar. Block is namelijk ook bezig met het bouwen van een decentrale exchange, een eigen bitcoin hardware wallet, mining hardware en nog veel meer bitcoin-gerelateerde producten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.