Meer dan 40.000 Belgische klanten van het crypto-platform Bit4You zijn onlangs in een vervelende situatie terechtgekomen. Zij kunnen namelijk niet meer bij hun crypto-tegoeden. Het stilleggen van het platform is het gevolg van de situatie bij een belangrijke partner van het platform, CoinLoan.

Belgen hebben crypto vastzitten

Volgens De Standaard heeft Bit4You bijna 42.000 klanten die samen 6,5 miljoen euro aan crypto in het platform hebben zitten. Zij kunnen hier dus plotseling niet meer bij. Het Estse crypto-leenplatform CoinLoan, een belangrijke partner van Bit4You, is namelijk zijn vereiste vergunning in Estland kwijtgeraakt.

Het wegvallen van deze vergunning is echter niet het enige waarom klanten zich zorgen maken. CoinLoan zou zijn vergunning namelijk zijn kwijtgeraakt omdat het failliet is verklaard. In een update op de website van het Belgische crypto bedrijf valt onder andere te lezen:

“Om de belangen van onze klanten zo goed mogelijk te beschermen en omwille van de eerlijkheid, hebben we de uitvoering van activiteiten via het platform opgeschort. […] Het stopzetten van alle activiteiten op het platform is een moeilijke beslissing, die we met pijn in het hart hebben genomen.”

‘Geen aanwijzingen dat crypto voor altijd verloren is’

Hoe de situatie zal aflopen is onbekend. Wel stelt Bit4You: “Tot op heden hebben wij geen aanwijzingen dat de crypto die namens onze klanten bij CoinLoan worden aangehouden niet zullen worden teruggevorderd.” Het enige wat onze zuiderburen op dit moment kunnen doen is in spanning afwachten.

De situatie doet enigszins denken aan die van Bitvavo en crypto-leenplatform Genesis. De Nederlandse exchange heeft miljoenen vastzitten in het failliete bedrijf en probeert al langere tijd dit geld terug te krijgen. Bitvavo heeft echter wel duidelijk gemaakt dat het volledig garant staat voor het uitstaande bedrag. Klanten zullen daarom geen verlies leiden als de crypto in het ergste geval niet terugkomt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.