De huidige omstandigheden op de cryptocurrency markt voelen wellicht paniekerig, of in ieder geval onzeker, aan. Het lijkt of iedereen zijn of haar bitcoin (BTC) verkoopt om maar te kunnen ontsnappen aan de crashende koers. Maar is dat wel zo? Uit data blijkt dat het aantal wallets met tenminste een hele bitcoin flink is toegenomen dit jaar!

Bitcoin ‘wholecoiners’ nemen toe

De data, afkomstig van Look Into Bitcoin, werd gedeeld door de bekende investeerder Lark Davis. Hem viel op dat het aantal wallets met tenminste 1 BTC bezit aardig is toegenomen in 2022. Sinds februari is, ondanks de dalende koers, het aantal “wholecoiners” met 40.000 nieuwe adressen gestegen naar bijna 900.000.

“Het aantal wallet-adressen met ten minste 1 bitcoin is met ongeveer 40.000 gestegen sinds het begin van de crash!

Veel mensen halen hun wholecoin doel!”

The number of wallet addresses holding at least 1 #bitcoin has jumped by about 40,000 since the crash started!

A lot of people hitting their whole coin goal! pic.twitter.com/5Lh1hRLKIh

— Lark Davis (@TheCryptoLark) August 2, 2022

Het hebben van 1 hele bitcoin is voor veel investeerders een belangrijk doel. Dit doen zij of door in een keer een hele bitcoin te kopen, actief te handelen of middels de dollar-cost averaging (DCA) strategie.

Dalende bitcoin koers zit niet in de weg

Dat er een versnelling te zien is in het aantal wholecoiners is interessant, gezien het feit dat de BTC prijs juist hard is gedaald. Kortom, veel investeerders lijken de dip te kopen. Het is dan ook makkelijker om een hele BTC te bemachtigen wanneer de prijs lager staat.

Nu is de vraag natuurlijk of we de bodem inmiddels hebben gevonden. Hierover zijn de meningen flink verdeeld. Een analist sprak daarnaast de verwachting uit dat de koers nog een keer naar 17.000 dollar kan zakken. Dit als gevolg van de vorming van een dubbele top.

Heb jij een hele bitcoin weten te bemachtigen? Laat dit dan uit veiligheidsoverwegingen juist niet aan iedereen weten. Wel zijn we benieuwd naar als je andere gedachten omtrent de bitcoin koers in onze Discord; denk jij dat de bodem al bereikt is?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.