Beleggers zijn gekomen en gegaan, maar er zijn een paar beleggers die de aandacht hebben getrokken van de massa met hun beurswijsheden en opgebouwde vermogen. Welk advies kunnen zij bieden voor beleggers? Alphastocks wil een aantal van deze quotes vertellen en uitleggen waarom deze nooit vergeten mogen worden.

Zelfs ‘s werelds beste beleggers hebben tijdens hun carrière fouten gemaakt, maar met jaren van oefening en geduld werd hun wijsheid beloond. Sommige van deze namen hebben niet alleen hun eigen boeken en theses over beleggen geschreven, maar hebben onderweg ook fortuinen vergaard.

Dus zonder verder oponthoud, hier zijn enkele van de beste citaten.

Benjamin Graham

“Those who do not remember the past are condemned to repeat it.”

In het Nederlands: Zij die zich het verleden niet herinneren, zijn gedoemd het te herhalen

Beleggers maken vaak fouten in het begin van hun beleggingsleven, of het nu gaat om speculeren, te weinig spreiding, te veel spreiding, geen geduld hebben of proberen de markt te timen. Deze lessen kunnen duur zijn en je al vroeg veel geld kosten, maar beleggen is een reis van meerdere decennia, dus is het belangrijk dat je bewust bent van je eigen tekortkomingen. Dit zal je over de lange termijn een betere belegger maken en veel geld besparen!

Scott Galloway

“Most of my big wins have been stocks in great companies that I just invested in and then ignored for a decade or longer.”

In het Nederlands: De meeste van mijn grote winsten zijn aandelen van goede bedrijven geweest waarin ik gewoon heb geïnvesteerd en die ik vervolgens een decennium of langer heb genegeerd.

Tijd is van essentieel belang. Geen enkele belegger heeft ooit van de ene dag op de andere dag levensveranderende rijkdom gecreëerd. Je hoeft je beleggingen niet elke dag in de gaten te houden om van wereldklasse te zijn, je hoeft alleen maar het nodige onderzoek te doen voordat je iets koopt, af en toe te checken of jouw lange termijn thesis nog intact is en dan de rest zijn gang laten gaan. 

Peter Thiel

“Monopoly is the condition of every successful business.”

In het Nederlands: Monopolie is de voorwaarde van elk succesvol bedrijf.

In zijn boek ‘Zero to One’ gaat Peter Thiel diep in op hoe de meest succesvolle bedrijven aller tijden een belangrijke eigenschap deelden: een monopolie-achtige macht of op zijn minst een concurrentievoordeel. Dit is een van de belangrijkste eigenschappen om te zoeken in een bedrijf, zodat het zijn concurrentie en nieuwe spelers, die mogelijk marktaandeel willen inpikken voor kan blijven.

Mohnish Pabrai

“It is the performance of the business that matters.”

In het Nederlands: Het is de prestatie van het bedrijf dat telt.

Niet alle aandelen zijn gelijk. Zoek de winnaars en blijf bij hen, niets is zo belangrijk. Een bedrijf heeft solide fundamentals (een sterke basis) nodig, sterk leiderschap en het vermogen om een waardevolle markt te veroveren.

Beginnen met beleggen?

Als je wilt beginnen met beleggen heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig! De meeste aandelen kun je tegen lage kosten kopen bij DEGIRO of BuxZero.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Wil je jouw beleggingen en spreiding (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunnen tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks.nl Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.