De inflatie stijgt overal ter wereld tot historische hoogtes en tegelijkertijd worden cryptocurrencies in steeds meer landen gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele investeringen. Het is daarom niet gek dat steeds meer mensen ook beginnen te investeren in de crypto industrie. Een land waar deze trend erg duidelijk is, is Nigeria. Een onderzoek stelt dat zeker 35% van de bevolking daar al heeft geïnvesteerd in een of meerdere cryptocurrencies.

Crypto in Nigeria

Het onderzoek werd uitgevoerd door een van de meest gebruikte crypto exchanges in Nigeria, KuCoin. Zij hebben in hun onderzoek geconcludeerd dat er zeker 33,4 miljoen Nigeriaanse crypto investeerders zijn. Zij zijn ofwel op dit moment in het bezit van cryptocurrencies, of hebben er in de afgelopen zes maanden mee gehandeld. Dit vertegenwoordigt ongeveer 35% van de totale bevolking van het Afrikaanse land.

Bovendien heeft het rapport, het Into the Cryptoverse Report: Nigeria Edition 2022, onthuld dat 52% van de crypto investeerders in Nigeria meer dan de helft van hun vermogen toewijst aan cryptocurrencies, terwijl 65% procent van de crypto investeerders fiat stortingen doet in cryptocurrencies via peer-to-peer handel.

Daarnaast stelt 70% van de Nigeriaanse crypto investeerders dat zij van plan zijn om in de nabije toekomst hun crypto portfolio uit te breiden. Het rapport van KuCoin stelt daarom dat zij verwachten dat de crypto industrie in Nigeria in de toekomst nog behoorlijk zal groeien.

Bitcoin en altcoin adoptie in Nigeria

Er zijn een aantal redenen te noemen voor de mate waarin de crypto industrie in Nigeria floreert. Allereerst is dat de afwezigheid van traditionele financiële diensten. Veel Nigerianen hebben nog geen gemakkelijke toegang tot bijvoorbeeld een bank. Het versturen van geld is daarom erg lastig en vaak ook behoorlijk duur.

Daarnaast werken werkloosheid en inflatie crypto adoptie in de hand. Veel Nigerianen zitten zonder inkomen en zien dat goederen en diensten alsmaar duurder worden. Investeren in cryptocurrencies wordt daarom als een uitweg gezien.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.