De Bitcoin (BTC) blockchain geeft ons de mogelijkheid om alle transactiestromen goed in de gaten te houden. Zo nu en dan verschijnen er opvallende transacties, zo ook dit weekend. De CEO van blockchain-analyseplatform CryptoQuant viel namelijk dat er maar liefst 30.000 bitcoins zijn weggestroomd bij crypto exchange Coinbase.

Grote bitcoin uitstroom op Coinbase

In een tweet laat CEO Ki Young Ju zien dat er een behoorlijke piek aan wegstromende bitcoins te zien is bij Coinbase. De 30.000 bitcoins hebben een waarde van ongeveer 1,1 miljard euro.

“30k BTC stroomde vandaag uit Coinbase.

Institutionele aankopen zouden opnieuw het grote verhaal hierachter kunnen zijn, omdat de Executive Order geen hindernis heeft gecreëerd.”

30k $BTC flowed out from Coinbase today.

Institutional buys might be the big narrative again because the Executive Order did not create any hurdle.

h/t @burak_tamac

Live Chart https://t.co/3ZifmxFo1j pic.twitter.com/KjA7OpefMd

— Ki Young Ju 주기영 (@ki_young_ju) April 15, 2022

Zoals te zien op de grafiek gingen eerdere pieken in uitstromen bij exchanges gepaard met prijsstijgingen. Dit biedt echter uiteraard geen garantie dat dit ook nu weer kan gebeuren. De grote vraag is natuurlijk wie erachter deze uitstromen zat.

Waarschijnlijk niet een enkele bitcoin investeerder

Dergelijke uitstromen worden vaak als bullish opgevat. Zodra meer bitcoin investeerders hun BTC weghalen bij de exchanges als Bitvavo, kan dit een teken zijn dat zij prijsstijgingen verwachten en hun crypto dus liever voor de langere termijn vasthouden. De veiligste manier om dit te doen is om de crypto van de exchange af te halen en in een eigen bitcoin wallet te bewaren.

Echter gaat het hier waarschijnlijk niet direct om investeerders. Zo wordt in reactie op de bovenstaande tweet opgemerkt dat dergelijke transacties vaak het resultaat zijn van een exchange die zijn bitcoin balans herverdeeld. Toch denkt Young Ju dat de 30.000 bitcoins die wegstroomden waarschijnlijk naar wallets van een andere dienst van Coinbase zijn gegaan waarna ze aan grote institutionele investeerders kunnen worden aangeboden:

“Dit soort transacties lijkt alleen te gebeuren wanneer Coinbase besluit een aanzienlijk bedrag aan BTC te verplaatsen.

Het is zeer waarschijnlijk in de richting van Coinbase Custody-wallets voor OTC-deals met institutionele investeerders.”

Some of the BTC flowed into the existing cold wallets, but it seems to be not that big.

This kind of transaction seems to happen only when Coinbase decided to move a significant amount of BTC.

It’s highly likely towards Coinbase Custody wallets for OTC deals from institutions.

— Ki Young Ju 주기영 (@ki_young_ju) April 15, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.