Gisteren steeg de prijs van bitcoin (BTC) met 14,5%, dit is natuurlijk een ongelofelijk hoge stijging. Vandaag heb ik het daarom over drie redenen waarom deze stijging van 14,5% plaatsvond. Daarnaast vertel ik naar welk niveau Bitcoin kan gaan op korte- en lange termijn. De eerste reden heeft te maken met de website eBay. eBay heeft namelijk aangegeven dat het overweegt om crypto betalingen te gaan accepteren. Aangezien mensen op dit moment al non-fungible tokens (NFTs) kunnen verhandelen op eBay, lijkt het accepteren van crypto betalingen niet onmogelijk. Doordat meerdere platforms overwegen crypto te accepteren als betaalmiddel, wordt de adoptie van crypto groter, waardoor de vraag naar crypto kan stijgen.

Koers van bitcoin naar resistance of support?

De tweede reden heeft te maken met de situatie met Rusland en Oekraïne. De Russische roebel daalt ongelofelijk snel in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Hierdoor zoekt de Russische bevolking naar een betaalmiddel wat zijn waarde behoud. Naast goud, zien we dat ook Bitcoin door hen wordt gezien als een goede optie. Door de daling van de roebel gaat de vraag naar Bitcoin dus enorm omhoog, waardoor de prijs van Bitcoin stijgt.

De 3e reden voor de enorme stijging van Bitcoin heeft te maken met de technische analyse. $37.000 is een belangrijk support niveau voor Bitcoin. Waar gaat Bitcoin naar toe? Ik denk zelf dat $45.000 een heel belangrijk punt gaat zijn voor Bitcoin. Ik vermoed dat als we onder de $45.000 blijven, er opnieuw een correctie naar beneden gaat plaatsvinden. Als we door het niveau van $45.000 heen gaan, denk ik dat we wel eens verder zouden kunnen blijven stijgen.

Ikzelf ben eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heb me vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heb ik mijn levensmissie gevonden: een financieel gezond leven voor iedereen. Op mijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maak ik onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij ik gebruikmaak van mijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volg ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op mijn website!

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.