Gisteren dipte bitcoin (BTC) even ver terug. De paniek was compleet en even leek het erop dat we nog een stuk dieper zouden kunnen gaan zakken. Maar zoals vanochtend in de bitcoin marktupdate te lezen maakte de koers een sterke stuiter. In data van on-chain data analysebedrijf Glassnode zijn een aantal interessante ontwikkelingen te zien na de stuiter van gisteren.

Bitcoin ‘realized prijs’ bijna bereikt

Ten eerste noemt Glassnode dat de crash gisteren bitcoin terugbracht tot een low van $25.400. Dat is slechts 6% boven de realized price, een indicator die de gemiddelde kostenbasis per BTC aangeeft. De laatste keer dat de bitcoin prijs zo dicht bij deze indicator in de buurt kwam was in maart 2020. Toen crashte bitcoin als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Yesterday, the #Bitcoin market sold off to $25.4k, and within 6% of the Realized Price ($23,960).

The realized price represents the average cost basis of all $BTC, and was last visited, only briefly, in March 2020.

Historically it has been a strong support for #Bitcoin. pic.twitter.com/x9PzPr6BOt

— glassnode (@glassnode) May 13, 2022

Ook is te zien dat BTC in 2018, ten einde van de bearmarkt destijds, dichtbij de realized prijs handelde. In beide scenario’s was te zien dat bitcoin vervolgens een stijgende trend inzette. Maar juich niet te vroeg. Naast het feit dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst, valt ook te zien dat de huidige bitcoin prijs de realized prijs nog niet heeft aangeraakt. Kortom, er is nog ruimte voor verdere dalingen als we ons baseren op deze indicator.

Bitcoin accumulatie nam toe tijdens dip

Verder noemt Glassnode het feit dat de Bitcoin Accumulation Trend Score hoge waardes heeft aangetikt. Terwijl de prijs daalde, steeg deze indicator naar een waarde van tussen 0,7 en 0,9, en dat zegt het volgende:

“Dit geeft aan dat een grote dwarsdoorsnede van de Bitcoin-markt aanzienlijk bitcoin heeft toegevoegd aan hun portfolio. In combinatie met de realized prijs suggereert dit dat investeerders waarde zagen.”

Glassnode voegt hieraan toe dat wanneer we verder op deze score inzoomen, het duidelijk wordt dat alle groottes van wallets (van shrimps tot whales) bitcoin hebben toegevoegd aan hun balansen. Zij kochten dus de dip!

We can further dissect the Accumulation Score into wallet cohorts to see breadth of participation.

What we see is that almost all wallet groups, from Shrimp to Whales added to their balance, returning values on the breakdown metric.

Live Chart: https://t.co/AGAkF5CAkc pic.twitter.com/lhcUtzvCWA

— glassnode (@glassnode) May 13, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.