Ondanks de de hoge inflatie, oorlog, rente verhogingen en mogelijke recessie, is de markt nog steeds rijkelijk gewaardeerd. De S&P 500 heeft op het moment nog steeds een gemiddelde koerswinstverhouding van bijna 25. Dit cijfer ligt behoorlijk boven de gemiddelde koers-winstverhouding van de S&P 500 op lange termijn. Niet elke naam in de S&P 500 wordt echter verhandeld tegen deze bovengemiddelde waarderingen. Alphastocks heeft een handvol kwaliteitsnamen gevonden om hier is een nadere blik op te werpen.

Meta Platforms

Of je het nu leuk vindt of niet, het valt niet te ontkennen dat aandelen van het bedrijf dat vroeger bekend stond als Facebook op dit moment extreem goedkoop zijn. Meta Platforms heeft momenteel een koerswinstverhouding van 13.4, wat ongelooflijk goedkoop is voor een mega-cap technologiebedrijf. Ter referentie, Alphabet heeft een koerswinstverhouding (P/E) van 21, Apple een P/E van 27 en Amazon een P/E van 45. Misschien zegt je dit nog niet zoveel, maar op dit moment is de koerswinstverhouding van Meta Platforms lager dan die van McDonald’s en zelfs Coca-Cola.

De gemiddelde koerswinstverhouding onder technologieaandelen genoteerd op de Nasdaq-beurs is 25. Dit geeft aan hoe sterk FB-aandelen dit jaar zijn gedaald door de bezorgdheid over de vertragende verkoop van online advertenties en de focus van het bedrijf op de ontwikkeling van de virtual reality-wereld die bekend staat als de “metaverse”.

Hoewel dit slecht is voor de huidige aandeelhouders, biedt de steile daling een aantrekkelijk instapmoment voor nieuwe investeerders. En analisten lijken het erover eens te zijn dat Meta Platforms zwaar ondergewaardeerd is op het huidige niveau. Het gemiddlede koersdoel van analisten voor Meta Platforms is $320, wat een stijging van bijna 50% in de komende 12 maanden suggereert.

Intel

Chipfabrikant Intel heeft het de laatste tijd moeilijk gehad. Het aandeel is hard gedaald na de laatste zeven kwartaalberichten over de winst. Maar nu er een nieuwe leider aan het roer staat, vragen sommige beleggers zich af of dit het moment is om Intel te kopen.  De aandelen van Intel lijken op het moment erg goedkoop. Met een koerswinstverhouding van slechts 9.6 lijkt Intel ongelofelijk goedkoop. Dit is al helemaal het geval als je Intel vergelijkt me concurrenten als AMD of Nvidia. AMD wordt op dit moment verhandeld op een koerswinstverhouding van maar liefst 34 en Nvidia zelfs op 51.

Intel heeft de afgelopen jaren een vertraging gezien in de omzetgroei voor zijn client computing- en datacenterproducten gezien. Dit kan worden toegeschreven aan de toegenomen concurrentie en een algemeen tekort aan grondstoffen.

Het bedrijf heeft echter meerdere nieuwe producten in de pijplijn en investeert vele tientallen miljarden in de aanbouw van nieuwe fabrieken en onderzoek en ontwikkeling (R&D). Voor een belegger met een lange adem en vetrouwen in het management van Intel kan het bedrijf nader onderzoeken en zelf tot een conclusie komen of Intel een interessante belegging kan zijn.

HP Inc

Je hebt het nieuws van een aantal weken terug waarschijnlijk al gehoord. Warren Buffet, over het algemeen bekend als de beste belegger allertijden heeft een positie ingenomen in het bedrijf HP. HP bestaat officieel niet meer, HP is sinds gisteren officieel gesplitst in twee afzonderlijke bedrijven, HP Inc en Hewlett-Packard Enterprise. HP Inc is het bedrijf dat actief is op de pc-markt met desktops, laptops en printers, terwijl Hewlett-Packard Enterprise alle zakelijke producten en diensten zal leveren.

Dus wat zag Warren Buffett in HP Inc? Ten eerste is het een extreem goedkoop aandeel als we kijken naar de koerswinstverhouding. HP wordt verhandeld tegen slechts zeven keer de winst, wat erop wijst dat de markt denkt dat de winst zal dalen of stagneren. Buffetts stijl van waardegericht beleggen ziet mogelijkheden om geld te verdienen met een aandeel dat onder zijn berekende intrinsieke waarde wordt verhandeld. Daarnaast is HP Inc een stabiel dividend-betalend bedrijf en koopt het ook flink wat aandelen terug. Op de manier kun je op drie manieren (koersstijging, aandelen inkoop en dividend) profiteren van een belegging in HP Inc.

Alphastocks

Mocht je willen investeren in een van deze bedrijven, dan heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig! De meeste aandelen kun je tegen lage kosten kopen bij DEGIRO of BuxZero.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks.nl. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.