Bitcoin (BTC) is een ontzettend complex fenomeen. Vooral in het begin is het maar lastig om te begrijpen wat bitcoin precies is en hoe het werkt. Zelfs na jaren van studie geven de meeste mensen toe dat ze iedere dag nog dingen leren over bitcoin. Het is belangrijk om je te beseffen dat je niet precies hoeft te begrijpen hoe bitcoin werkt om er met een goed gevoel in te kunnen investeren. Net als dat je voor het besturen van een auto niet hoeft te weten hoe alles onder de motorkap werkt. In de eerste plaats is bitcoin een vorm van geld die door niets en niemand bijgedrukt kan worden. Als je daar de waarde van inziet, dan heb je in principe al genoeg kennis om wel of niet of je eerste investering te doen. Wat zijn de drie beste manieren om meer over bitcoin te leren?

1. Investeer een tientje in BTC

De beste manier om in eerste instantie te leren over bitcoin is door een klein beetje te investeren. Download een wallet om je bitcoin te ontvangen, koop bij een Nederlandse broker of beurs zoals Bitvavo voor een tientje aan bitcoin en stuur deze naar je eigen wallet. Op deze manier leer je over wallets. Hoe je een wallet moet opzetten, wat daar qua beveiliging bij komt kijken en begrijp je al iets beter hoe bitcoin transacties werken.

Na het opzetten van een eigen wallet kun je nog een stapje verder gaan en de bitcoin software downloaden om een eigen node te draaien. Hiermee kun je de volledige transactiegeschiedenis van bitcoin downloaden en verifiëren. Zo hoef je niemand meer te vertrouwen om bitcoin te gebruiken. Spelen met bitcoin is de beste manier om bitcoin beter te begrijpen.

2. Lezen, lezen en nog eens lezen

Er is tegenwoordig een hoop goede informatie te vinden over bitcoin op websites, blogs en in boeken. Het beste boek om op economisch vlak over bitcoin en geld te leren is zonder twijfel The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous. Hierin neemt Ammous je in eerste instantie mee door de geschiedenis van geld, om vervolgens te bespreken hoe de economie werkt en uiteindelijk pas in hoofdstuk 8 met bitcoin aan de slag te gaan.

Tegenwoordig zijn er tientallen goede boeken over bitcoin te vinden en daar komen er steeds meer bij. Wil je meer het technische aspect van bitcoin induiken of ben je juist geïnteresseerd in het economische gedeelte? Er is altijd wel een bitcoin-boek dat aansluit bij jouw wensen.

3. Bitcoin podcasts luisteren

Een andere goede manier om meer over bitcoin te leren is door het luisteren van podcasts. Hierin gaan de grootste denkens uit de bitcoinwereld met elkaar in gesprek over alle relevante onderwerpen en gebeurtenissen met betrekking tot bitcoin. Net als bij leeswaar, verschilt het niveau enorm per podcast. Een goede podcast om mee te starten is de What Bitcoin Did podcast van Peter McCormack, die op toegankelijke wijze praktisch alles binnen bitcoin bespreekt. Het interessante is dat je door de verscheidenheid aan gasten altijd wel een ingang voor een nieuw onderwerp kunt vinden om je in te verdiepen.

Bonus: Word lid van Crypto Insiders Premium!

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van bitcoin? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.