Vandaag is de bitcoin (BTC) koers na een korte correctie weer iets in waarde gestegen. Maar nog altijd bevindt BTC zich onder de weerstandszone bij $48.000 en dus onder de 200-dagen moving average (MA). Hoe denken de bitcoin analisten op dit moment over deze situatie? In dit artikel drie interessante tweets!

1. “Belangrijkste weerstand” voor bitcoin

Zoals gezegd bevindt de koers zich op het moment van schrijven vlakbij een belangrijke weerstandszone. Bitcoin analist en trader Nebraskangooner laat aan de hand van een grafiek zien dat deze zone wel eens beter stand kan gaan houden. “Gisteren was de eerste “grote” afwijzing die we hebben gezien en dat zegt mij dat deze zone langer stand kan gaan houden dan de vorige.”

#Bitcoin

This is the first major resistance area we’ve seen in my opinion.

Doesn’t mean we’ll reject, but yesterday was the first “big” rejection we’ve seen which tells me this one could hold a little more weight than previous.

Personally I’d continue to focus on altcoins pic.twitter.com/4MEmUDUEaU

— Nebraskangooner (@Nebraskangooner) March 29, 2022

2. BTC supply shock nog een trede hoger

Dan naar wat on-chain analyses. De bekende analist Will Clemente liet vanmiddag in een tweet zien dat de zogenoemde “illiquid supply shock ratio” weer een trede hoger is gestegen. Deze indicator toont de verhouding tussen het illiquide aanbod op de markt en (zeer) liquide aanbod. Hiermee kan de waarschijnlijkheid van een supply shock worden gemodelleerd. Een supply shock is een situatie waarin er zeer weinig aanbod is op de markt, maar de vraag stijgt. Dit kan op den duur een stijgende prijs veroorzaken, zoals we wellicht op dit moment zien gebeuren.

Illiquid supply shock with ANOTHER leg up. pic.twitter.com/xnh0EWITme

— Will Clemente (@WClementeIII) March 29, 2022

3. Bitcoin op exchanges op laagste punt in 3,5 jaar

Iets wat hier direct op aansluit is het feit dat de bitcoin reserves van exchanges, zoals KuCoin, nog altijd dalen. Dit wordt over het algemeen als een positief teken gezien. Investeerders die bitcoin kopen besluiten hun crypto van exchanges te halen, vaak met als doel deze voor een langere periode vast te houden. Dit is overigens sowieso verstandig om te doen want; not your keys, not your bitcoin!

#Bitcoin supply on exchanges is falling and is the lowest in 3.5 years. pic.twitter.com/xxXmORUBXO

— Bitcoin Archive (@BTC_Archive) March 29, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.