Binnen crypto gebeurt altijd wel iets wat een effect kan hebben op onder andere de bitcoin (BTC) koers. Het is dan ook slim om je goed voor te bereiden op wat komen gaat. Daarom in dit artikel vier ontwikkelingen die deze week een mogelijk effect kunnen gaan hebben op de koersen!

1. Inflatiecijfers VS, goed voor BTC?

Ten eerste meldt FTX Access dat morgen om 8:30 EST, dat is 14:30 Nederlandse tijd, de Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) bekend wordt gemaakt. De CPI is een weergave van een mandje van consumptiegoederen en wordt gezien als een instrument om de inflatie te meten. En aangezien weer wordt verwacht dat de inflatie hoog uit zal pakken, 8,4% is de verwachting, kan dit negatieve gevolgen hebben op de aandelenmarkten.

Bitcoin is al een tijdje behoorlijk gecorreleerd met traditionele activa. Dalende koersen daar kunnen dus mogelijk doorstralen naar bitcoin en ook de BTC koers verder onderuit drukken. Om 18:10 spreekt overigens ook de vicevoorzitter van de Federal Reserve, wat tevens een impact kan gaan hebben op de koersen.

2. Winsten eerste kwartaal worden bekend gemaakt

Dan, op woensdag, begint het earnings seizoen voor het eerste kwartaal. Bedrijven zullen hun resultaten publiceren die zij in het eerste kwartaal hebben behaald, beginnend met bankgigant JP Morgen op woensdag. De oorlog in Oekraïne zal naar verwachting een negatief effect hebben gehad op de prestaties in het eerste deel van dit jaar. En zoals gezegd kan dit gezien de correlatie tussen bitcoin en de traditionele markten een negatief effect gaan hebben op de cryptomarkten.

3. Meer duidelijkheid over Ethereum merge

Op vrijdag wordt een ETH dev call gehouden. Tijdens Ethereum (ETH) core devs meeting 136 wordt waarschijnlijk meer duidelijk over de langverwachte mergeDe merge is de samenvoeging van de oude blockchain met de nieuwe, proof-of-stake (PoS) blockchain. Een spannende gebeurtenis aangezien dit de volgende grote stap voor Ethereum is. Wij houden dit natuurlijk scherp in de gaten en zullen het ethereum nieuws zo snel mogelijk delen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.