Het afgelopen jaar maakten cryptocurrencies een sterk jaar mee qua adoptie. Ondertussen blijkt dat zelfs één op vijf Amerikanen handelt, investeert of maakt gebruik van crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat blijkt uit een recente peiling van NBC News:

The crypto industry has taken off in recent years. Read more about the growing popularity of crypto and efforts to regulate the industry here: https://t.co/UjDRnlU1Fi

— CNBC (@CNBC) March 31, 2022

De peiling van NBC werd gehouden onder 1.000 Amerikaanse respondenten en vond plaats tussen 18 en 22 maart. Van de 1.000 respondenten gaf maar liefst 21% aan dat zij al met crypto bezig zijn.

Uit de resultaten blijkt dat maar liefst de helft tussen de 18 en 49 jaar oud is. 42% valt zelfs tussen 18 en 34 jaar oud. Desondanks blijkt uit de peiling dat maar 19% crypto in een positief daglicht ziet, terwijl 25% juist negatief is over crypto. De overige 56% waren blijkbaar allemaal neutraal over de crypto industrie of onzeker over de toekomst.

Verdere resultaten werden echter niet gedeeld. Ook werden geen verdere details over de aard van het onderzoek bekendgemaakt. Aangezien het hier om een peiling gaat met een kleine steekproef, is het wellicht verstandig om de resultaten met een korrel zout te nemen. De resultaten van de Twitter peiling hierboven laten we maar even buiten beschouwing.

Crypto adoptie stijgt ook in Europa

Toch is het teken dat de adoptie van crypto in een rap tempo blijft toenemen. De laatste tijd zien we veel van dit soort onderzoeken voorbij komen. Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat 10% van alle Noren crypto bezitten en zelfs 16% van alle Duitsers. Dit waren echter ook enquêtes met relatief kleine steekproeven, en van crypto-platformen.

Deze adoptiecurve is ook terug te zien in de totale marktkapitalisatie van crypto. Deze doorbrak voor het eerst de $1 biljoen begin 2021 en steeg naar een piek van maar liefst $3 biljoen in november. Vervolgens maakte dit echter een flink dip naar $1,7 biljoen in februari. De laatste paar weken is de marktkapitalisatie weer flink aan het stijgen en komt inmiddels al op $2,26 biljoen uit.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.