Terwijl de cardano (ADA) prijs lichtelijk teleurstelt de afgelopen tijd, ziet het project er op fundamenteel vlak nog altijd interessant uit. Het aantal wallets is fors gestegen, het netwerk blijft ondanks de hoge druk overeind en het aantal smart contracts groeit nog altijd. In dit artikel een overzicht van de huidige stand van zaken! De data gebruikt in dit artikel is afkomstig van Cardano Blockchain Insights.

Cardano wallets nemen toe in februari

Te beginnen met het absolute aantal ADA wallets. Die stijgen al een tijdje in aantallen en in februari was dat niet anders. Op 1 februari waren er nog 2.992.417 wallets. Dit aantal liep gedurende de maand op tot minstens 3.102.000, een toename van 109.583 wallets.

Daarbij moet wel gezegd worden dat het aantal dagelijks nieuw aangemaakte wallets iets af is genomen. Op 1 februari werden er nog 5.109 nieuwe wallets aangemaakt. Dit is afgenomen tot 3.000 op 24 februari.

Cardano smart contracts volgen dezelfde trend

Sinds Cardano de mogelijkheid voor smart contracts heeft geactiveerd, is het aantal hiervan ook aardig gestegen. Een smart contract is in essentie een applicatie gebouwd op de blockchain. Op 1 februari waren er nog 1.130 smart contracts, 24 dagen later staat de teller op 1.487.

De ontwikkelingen zijn echter niet allemaal positief. Zo is te zien dat het aantal transacties per dag flink is afgenomen en dat ook de druk op het netwerk hierdoor lichter is geworden. Ook het aantal wallets dat ADA staked neemt af. Dit is mogelijk het resultaat van investeerders die hun ADA verkopen door de huidige onzekerheid.

Eerder was nog op Crypto Insiders te lezen dat Cardano zwaargewichten als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) wist te verslaan op het gebied van transactieactiviteiten. Op 13 februari lag het transactievolume hoger dan op de twee genoemde cryptocurrency-netwerken.

Desalniettemin kan het project zo nu en dan op kritiek rekenen. Het project zou namelijk te traag ontwikkelen en daarbij blijft het qua gedecentraliseerde applicaties op het netwerk nog relatief rustig.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.